5 natuurlijke maskers voor thuis

Het ritueel van je huid verzorgen is niet compleet zonder een..masker. De beste maskers zijn gemaakt van Kaolinpoeder of Montmorollinitepoeder. Kaolin wordt al duizenden jaren gebruikt om de huid te reinigen, te detoxen, te voeden en te kalmeren. MiSS BiO heeft nu standaard 5 natuurlijke maskers in haar assortiment.

Pink-kaolin masker-droge-gevoelige huid

Oorsprong

Het gebruik van kaolinpoeder is afkomstig van de Romeinen, Grieken, Chinezen en Egyptenaren. Niet de eerste de beste dus. Producenten van cosmetica weten dit al veel langer en onderzochten de voordelen van kaolinpoeder. Niet voor niets zit dit ingrediënt in reinigers, kant en klaar maskers, foundations, dry shampoos en zelfs tandpasta.

5x Detox

Een masker van kaolin dat je 1x per week 15 minuten laat zitten reinigt en voedt tegelijkertijd je huid. Resultaat is direct zichtbaar en vergelijkbaar met een detoxbehandeling in een salon.

5 natuurlijke maskers

Welk huidtype?

Er zijn 5 verschillende soorten natuurlijke maskers bij MiSS BiO. Sommigen hebben een sterkere talgabsorptie waardoor ze geschikter zijn voor een vette huid. Anderen kalmeren meer en zijn bij uitstek voor de gevoelige of droge huid. Hieronder kort de soorten die MiSS BiO biedt in volgorde van sterkte.

White Kaolin Detox

White kaolin verzacht en herstelt de huid barrière. Dit masker is mild en zeer geschikt voor de zeer droge huid en zeer gevoelige dunne huid. Absorbeert niet veel talg.

Pink Kaolin Detox

Pink kaolin kleimasker reinigt mild, verzacht en kalmeert je huid. Dit masker is mild en geschikt voor de droge, gevoelige en geïrriteerde huid. Heeft lichte talgabsorptie. Iets sterkere werking dan white kaolin.

Green clay detox

Reinigt en mineraliseert de huid. Geschikt voor de normale-gecombineerde huid

Yellow clay Detox

Dit poeder reinigt op intensieve wijze de gecombineerde-vette huid. Ook de huid met acne boekt mooie resultaten met deze klei.  Heeft een sterk exfolierende werking en verwijdert toxines uit de huid. Is niet geschikt voor de gevoelige en droge huid.

Ghassoul Detox Face Body Hair

Dit is een klei die de circulatie bevordert, ontgift en een sterk astringerende (poriën verkleinde) werking heeft. Goede exfoliator en zeer geschikt voor de probleemhuid met acne en ontstekingen. Niet gebruiken bij droge en gevoelige huid. Glassoul wordt ook toegepast om de geïrriteerde hoofdhuid met roos, schilfers of veel vet aan te pakken.

De maskers zijn verpakt in een kraftpot van 150ml -voldoende voor een half jaar- en kosten €9,95.

Welke van de 5 natuurlijke maskers is jou favoriet?

 

 

 

37 gedachten over “5 natuurlijke maskers voor thuis

Reacties zijn gesloten.