Aardbeien tegen acne

Acne kan een harnekkige bron van irritatie zijn: leterlijk en figuurlijk. Oorzaken zijn puberteit, voeding, medicatie, stress en genen. Om er vanaf te komen worden er honderden producten aangeboden waarvan het merendeel 1 ingrediënt gemeen hebben: salicylzuur oftewel bèta-hydroxy-acids (BHA). De meeste acne middeltjes zijn agressief en kunnen de kwaal na een tijdje verergeren. Salicylzuur komt gewoon voor in de natuur, in een milde bruikbare vorm: de aardbei.

Beauty food: de Aardbei

Aardbeien zitten tjokvol werkzame ingrediënten. Zink, salycilzuur en vitamine C om er maar een paar te noemen. Stoffen die op labels staan van peperdure crêmetjes en maskers. Voordat je naar de groenteboer rent om kilo’s aardbeien in te slaan en fruitsalades, smoothies enander lekkers te fabriceren…STOP! Om acne te verslaan gaan we de aardbeien niet eten, maar verwerken in een masker. Aardbeien tegen acne dus.

aardbei

Recept voor aardbeienmasker

5 flinke aarbeien (rijp en zoet)
2 eetlepels yoghurt (naturel)
1 theelepel honing (vloeibaar)

Prak de aardbeien fijn en voeg daar de honing en yoghurt aan toe. Maak een glad papje dat niet te vloeibaar is. Anders glijdt het zo van je gezicht af.
Laat het mengseltje even staan en maak ondertussen je gezicht goed schoon. Gebruik een milde reiniging en lauw water en wees lief voor je gezicht. Overmatig scrubben of schrobben is niet goed voor je acne.

Leg heel even een hete schone doek 30sec op je gezicht. Je poriën staan lekker open, ideaal moment om het masker royaal aan te brengen. Vermijdt de huid van je lippen en rondom je ogen. Relax 15 tot 30 minuten. Spoel het masker af met lauw water en breng op de nog vochtige huid direct een moiseriser aan. Bijvoorbeeld argan olie of jojoba olie. Masseer dit voorzichtig in en geniet van een opgeknapte huid.

Het masker kun je 2-3 keer per week maken. Resultaten zijn direct voelbaar en in 2-4 weken ook zichtbaar.
 

Creative Commons-Licentie
Teksten en foto’s van MiSS BiO is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.