5 Voordelen van Druivenpitolie

Voordelen van druivenpitolie op een rij.

Druivenpitolie komt van de geperste zaden van druiven. Deze olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen. Druivenpitolie bevat grote heoveelheden omega-vetzuren en vitamine E (alleen koude eeerste persing). Deze eigenschappen maken de olie tot een zeer populair ingrediënt om de huid te verzorgen.

Acne & Druivenpitolie

Vanwege de bewezen antimicrobiële eigenschappen van druivenpitolie, gebruiken sommige mensen het om acne-uitbraken te behandelen.  De olie bevat stoffen die bacteriën aan vallen tot diep in je poriën. Zo voorkom je zelfs puistjes met regelmatig gebruik. Ook de ontstekingen en rode-paarse verkleurigngen die rosacea kenmerken verminderen sterk door druivenpitolie.

Droge huid – Eczeem

De olie bevat een indrukwekkend rijtje vitaminen: vitamine C, D en E – die allemaal helpen bij het verminderen van droge huid, rimpels en littekens.  De vitamines in combinatie met de grote hoeveelheden vetzuren zorgen voor een verbeterde huidbarrière waardoor er minder vocht uit je huid verdwijnt. Resultaat een sterkere huid die niet langer droog is en geirriteerd is.

Elasticiteit & Gladheid

Druivenpitolie verbetert de elasticiteit en zachtheid van je huid. De werkzame stoffen -die door de koude persing actief zijn in de olie- verbeteren  de vochtbalans en daardoor het vermogen van je huid om weerbaarder, steviger en elastischer te worden. Daarnaast zorgt de olie door het hoge gehalte Vitamine E. dat je huid langer fris en jong blijft en in balans is.

Egale teint & Druivenpitoliede voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie egaliseert de teint. Dit effect wordt gestimeleerd door de aanwezigheid van  pro-anthocyanide, een zeer krachtig antioxidant. Gebruik de olie dagelijks en je huid vertoont minder vlekken en verkleuringen. Heb je nog geen verkleuringingen dan zorgt duivenpitolie er voor dat ze geen kans maken.

Zonschade & Druivenpitolie

De antioxidanten in de olie hebben nog een voordeel: bescherming tegen schade door de zon. Doordat je huid een dun laagje druivenpitolie absorbeert wordt het volledig gamma van UV stralen afgehouden. Vergelijk het met een mineraal zonnefilter maar dan zonder de ‘witte waas’.

Kortom de voordelen van druivenpitolie zijn aanzienlijk.  Er zijn ook onderzoeken die concluderen dat de olie ook gunstige effecten heeft op haar en de haarkwaliteit. Daar gaan we in de toekomst nog een artikel aan wijden.

Gebruik

Je kunt druivenpitolie op verschillende manieren als dagelijkse verzorging gebruiken. Smeer het bijvoorbeeld 100% puur 2x daags op je gezicht. Deze manier is het effectiefst maar vergt wel een zuinige hand. Of gebruik de olie alleen op de plekjes waar je het nodig hebt door bijvoorbeeld met een wattenstokje acne aan te tippen en daarna een ander product aan te brengen. Wil je de olie meer inzetten als preventief middel tegen huidveroudering maar hou je niet van olie? Meng dan een paar druppels met je favoriete dag- en nachtcrème.

Onze druivenpitolie is vers, koudgeperst, biologisch geteeld en zeer effectief als pure natuurlijke huidverzorging. De olie kan uiteraard gemengd worden met andere pure oliën uit het assortiment van MiSS BiO om de werking te versterken.

druivenpit olie van missbio

7 voordelen van Granaatappelzaad olie

7 Voordelen van granaatappelzaad olie voor iedere huid!

Olie zit vol met voedingsstoffen en vitamines. Niet elke olie is hetzelfde. Sommigen zijn geschikt voor een droge huid andere juist voor de vettere. Granaatappelzaad olie is een allesvriend en geschikt voor iedere huid. De positive werking op de huid is in dit artikel uitgewerkt.

1. Phytokracht van ellagitannines (ellagic acid)

Ellagitannine is een zuur dat veel voorkomt in rood fruit zoals frambozen en aardbeien. Het is een antioxidant dat in een hoge concentratie voorkomt in de zaden van granaatappels. Ellagic acid heeft bewezen uv schade en huidveroudering in de vorm van rimpels tegen te gaan. Daarnaast heeft deze werkzame stof ook een gunstig effect op het oplichten en verfrissen van onze teint en poetst geleidelijk fijne rimpels en vlekjes weg!

2. Phytokracht van punicalagins (punicic acid)

Punicalagine is een  omega 5 vetzuur dat helpt bij het repareren van de huid en ontstekingen remt. Nog een voordeel van punicic acid: het is een natuurlijke moisturiser die voorkomt dat je huid te snel vocht verliest.  Omega 5 pakt vrije radicalen aan en is met een percentage van 69% aan punicic acid zeer effectief. De antioxidant werking van granaapappelzaadolie is hoger dan die van rode wijn en vergelijkbaar met groene thee.

3. Olie voor iedereen en ieder huid

Iedere huid  verbeterd me deze olie. De wat vettige dikke olie absorbeert snel en diep in de huid zonder een laagje achter te laten. Een droge huid gebruikt granaapappelzaadolie als effectieve moisturiser, een vette huid heeft de olie nodig om de celregeneratie te verbeteren voor een gladdere fijnere huidstructuur zonder de poriën te verstoppen.

 4. Natuurlijke Ontstekingsremmer

De fytonutriënten zoals flavonoïden en punigalins werken ook als sterke ontstekingsremmers. De weerstand van de huid verbeterd en microbacteriën worden geweerd.  Bijkomend voordeel is dat genezing van wondjes razendsnel met deze olie. Een huid met eczeem, psoriasis of een heftige zonnebrand kalmeert direct door de olie en geneest sneller.

7 voordelen van grnaatappelolie5. Voedt diep en langdurig

De olie geeft een gezonde en langdurige hydratatie aan de buitenste lagen van je huid. Tegelijkertijd neemt je huid deze olie snel op  en dringt diep door zonder een vettig laagje achter te laten. Make-up kan al na een minuutje aangebracht worden.

6. Verbeterd De structuur van je huid

Granaatappelzaadolie regenereert de huid en verbetert de elasticiteit. Wondjes, kleine littekens verdwijnen hierdoor. Ook dode huidcellen worden versneld afgevoerd met als gevolg een frissere jonger ogende huid.

7. Anti-Ageing

Last but not least, de hoge niveaus van werkzame stoffen in deze olie zorgen er voor dat je huid niet te snel verouderd (wie wil dat niet). Daarnaast stimuleert de olie bij regelmatig gebruik (2 druppels per dag) je natuurlijke collageen productie.

PROBEER HET GEWOON!

Broccoli Zaad Olie

All Purpose Defense Oil

Broccolizaadolie (Brassica oleracea) is rijk aan vetzuren, licht en gemakkelijk door de huid te absorberen. De olie werkt goed op alle huidtypen. Bij absorptie is er geen olieachtig residu, maar laat de olie een beschermende film achter op de huid. Broccolizaad olie beschermt tegen thermische schade, voorkomt droogheid en geeft je huid een gezonde glans.  Het is een veelzijdige olie die gebruikt wordt in huidverzorging, haarverzorging en lipbalsems. Om vocht te geven, te beschermen en te laten glanzen. De combinatie van langdurige moisturisatie met gemakkelijke absorptie zorgt er voor dat de olie zeer populair is.  Vocht en bescherming  zonder de poriën te verstoppen, wie wil dat niet?

Sulforafaan: Anti UV

Specifiek bevatten de zaden en spruiten hoge niveaus van sulforafaan. Sulforafaan versterkt de natuurlijke beschermende en ontgiftende functies van huidcellen. Het molecuul is ook gevonden om te helpen bij en voorkomen van zon beschadiging. De meeste zonnebrandmiddelen blokkeren schadelijke UV-stralen op het stukje huid waar je het middel aanbrengt. Broccolizaad olie gaat een stap verder door cellen te activeren om hun eigen enzymnetwerk te produceren dat langdurige verdediging biedt – verdediging tegen huidschade ontstaan door UV. Ook huidschade in het verleden.

Onverzadigbaar

Broccolizaadolie bevat 80-85 procent meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder ercinezuur (omega-9), oleïnezuur (omega-9) en linolzuur (omega-6). Ongeveer 50 procent van de olie
Erucinezuur is een omega-vetzuur dat je kunt vergelijken met een natuurlijke siliconen (-en ja zonder de zeer negatieve bijwerkingen van siliconen). De natuurlijke siliconenwerking van broccoli geven glans aan haar en huid, zonder de huid af te sluiten.  De snelle in de huid doordringende eigenschappen zorgen voor een intensieve hydratatie waardoor huid en haren langer hun jeugdigheid behouden.

Retinol

Broccoli is een natuurlijke bron van vitamine A (retinol) die bijdraagt ​​tot het stimuleren van nieuwe productie van huidcellen. De olie bevat ook vitaminen C, E en bèta-caroteen. Deze vitaminen
bieden antioxidant eigenschappen die vrije radicalen bestrijden. Tegelijkertijd voorkomt regelmatig gebruik fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie. Bestaande pigmentvlekken nemen zelfs af!

Droge huid & Gevoelige huid

De essentiële vetzuren zijn vooral voor de droge huid een welkom ingrediënt. Deze helpen om diep in de huid langdurig vocht vast te houden en leveren een zachte gladde huid op. Daarnaast bevat de olie arachidonisch zuur, dat is een kalmerende ontstekingsremmer voor de huid. Dit maakt broccolizaad olie de ideale verzorging voor de zeer gevoelige huid.

Kortom probeer deze nieuwste hit op het gebied van Super Skin Food en ervaar zelf het gevoel van een zachte nieuwe huid.

broccoli zaad olie
broccoli kiemzaadjes

Voordelen van Moringa Olie voor je huid

 Voordelen van Moringa Olie

De natuur blijft verbazen met haar diversiteit en kracht. Door bomen als Tamanu en nu de nieuwste ‘kid on the block’: MORINGA. Moringa is een boom in de categorie Complete Apotheek. Elk deel van de Moringaboom, bladeren, peulen, fruit, sap, zaden, bloemen, wortels en schors, heeft medicinale kwaliteiten. Moringa Olie komt uit de zaden van de Moringa Oleifera Boom. De olie is rijk aan fytonutriënten en Vitamine C. Ik beperk me hier tot de koudgeperste olie uit de zaden en welke voordelen deze olie biedt voor de gezondheid van onze huid.

EErste persing pure moringa olie

De droge huid is gek op Moringa olie. Zeker de droge, geïrriteerde huid met aandoeningen zoals eczeem en psoriasis knapt op van een kuurtje met Moringa. De droge huid krijgt door deze olie weer een natuurlijke glans. Gek genoeg kun je moringa ook gebruiken bij een huid met acne. Moringa heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan gebruikt worden als lokale anti spot treatment.
Littekens door (schaaf)wonden, operaties en brandwonden worden aanzienlijk kleiner en minder dik door regelmatig smeren met moringa olie. Moringa olie mengen met tamanu is een krachtig middel om littekens als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.
En last but not least, rimpels, fijne lijntjes en verdwijnende gezichtscontouren zullen opvallend verminderen bij regelmatig gebruik van moringa olie. Wil je de anti-ageing werking versterken meng deze olie dan met Aloë Vera juice of Aloë Vera olie (binnenkort verkrijgbaar).

De voordelen van Moringa Olie  op een rij:

1. Anti-Ageing

Moringa olie vermindert rimpels en voorkomt stevigheidsverlies van de huid. De olie zit vol met anti-oxidanten die het verouderingsproces  vertragen en helpen bij beperken van de activiteit van vrije radicalen.

2. Gezonde ‘Glow’

Moringa olie helpt tegen een vale vermoeide huid en reguleert de hoeveelheid talg die je huid afscheid. De olie is in staat om de nadelige gevolgen van vervuiling in de lucht teniet te doen. De olie staat ook wel bekend als natuurlijk zuiverend waardoor de je huid haar natuurlijke gezonde ‘Glow’ weer terugkrijgt.

3. Flawless Skin

Moringa olie bevat ook stoffen die helpen bij het bestrijden van acne. De olie tovert verstoppingen zoals ‘black heads’ weg en laat vlekken en littekens die ontstaan door puistjes verdwijnen.  De combo-vette huid met acne moet deze olie wel mixen met een drogende olie zoals tamanu of druivenpit olie. Het hoge gehalte vetzuren maakt de olie ongeschikt om puur te gebruiken op de vette huid.

Moringa olie ook proberen? Koop hier de beste kwaliteit die er te krijgen is. Koudgeperst, biologisch geteeld en puur.

De voordelen van Cactusvijgzaad Olie

Cactusvijgzaad olie, Latijnse naam Optunia Ficus Indica, Prickly Pear of Barbary Fig olie is de nieuwste hit in de beauty wereld. De voordelen van cactusvijg olie zijn zeker geen eendagsvlieg! De olie (alleen uit de zaden!) van het het overigens esthetisch zeer aantrekkelijke plantje heeft waanzinnige hydraterende en anti-ageing eigenschappen. Laten dat nou net de 2 woorden zijn die het vaakst ziet op de etiketten van zeer bekende merken.

Prickly Pear of cactuszaad olie heeft tot nu toe het hoogste percentage Vitamine E en onverzadigde vetzuren. Deze combinatie biedt enorme en snel zichtbare voordelen voor onze 30+ huid. De olie is ook rijk aan aminozuren, die de productie van collageen stimuleren en celvernieuwing bevorderen. Last but not least: cactusvijg olie bevat ook vitamine K, die onder de ogen donkere kringen verheldert en de elasticiteit van je huid sterk verbetert.

cactusvijgolie

De VOORDELEN van Cactusvijgzaad Olie

1. Het wordt razendsnel opgenomen door de huid 

De essentiële vetzuren in de olie (60% linolzuur) zorgt voor de snelle opname. Linolzuur dringt diep door in onze huid  zonder een vettig residu achter te laten.

2. Het herstelt de ELASTICITEIT en verheldert de teint

Hoge antioxidant gehalte stimuleert de celvernieuwing in onze huid. Celverniewing levert een  frisse, nieuwe huid op. Deze olie vermindert daarnaast ook roodheid en hyperpigmentatie. Welkom egale frisse teint!

3. Voedt, hydrateert en verzacht de huid

Deze olie hydrateert de huid intens, is zeer geschikt voor alle huidtypen. De olie werkt bijzonder goed op droge wat rijpere huid. Een hoog gehalte aan linolzuur verbetert zelfs de droogste huid. De diep doordringende kracht laat je huid zachter dan ooit aanvoelen. Sommigen ervaren dit effect al na 1 nacht.

4. Verkleint de PORIËN

De essentiële vetzuren in Prickley Pear Oil (prachtig woord) houden de collageen laag van je huid vochtig en gezond, dit houdt poriën fijn. Precies wat we willen.

5. VERHELDERT donkere vlekken

Deze olie is ongeëvenaard in zijn vermogen om de huid te verhelderen en te ontdoen van donkere vlekken. Vitamine K helpt de  donkere kringen onder de ogen te verlichten.

6. VERTRAAGT huidveroudering

De hoogste niveaus van betelains zijn gemeten in cactusvijg olie. De olie bevat meer dan Acai, Bosbessen en Gogi. Betelains zijn super antioxidanten met krachtige anti-aging effecten.

7. VOORKOMT rimpels

Cactusvijg olie  heeft een zeer hoog gehalte  vitamine E  (150% meer dan Argan olie). Vitamine E is pakt vrije radicalen aan en verhoogt de celvernieuwing. Hiermee voorkom je rimpels en houdt je huid een gezonde stevigheid.

8. NIET Comedogeen

Door het hoge gehalte linolzuur (60%) en een lage hoeveelheid oleïczuur (20%) veroorzaakt deze olie geen verstopte poriën. Geen kans op bultjes en puistjes dus.

9. De beste vriend voor de ZEER GEVOELIGE HUID

Deze olie irriteert niet ondanks het feit dat cactusvijg olie diep voedt en hydrateert.  Sterker nog de olie staat bekend om haar kalmerende en verzachtende eigenschappen op bestaande ontstekingen in de huid. Ideale olie ook om huidbarrière van  de gevoelige huid te herstellen.

Bij MiSS BiO zijn we helemaal verslaafd aan deze geweldige olie. Als mijn huid op haar slechtst is meng ik cactusvijg met granaatappel en moringa olie om een effectieve oppepper voor mijn huid te creëren. Probeer, experimenteer met  1 van onze Super Skin Foods en ervaar zelf een nieuwe huid.

Tip: hou je niet van olie? Voeg dan 1-3 druppels aan je dag of nachtcreme toe. Zo heb je de voordelen en niet het gevoel van smeren met een olie.                                                                          Bij puur gebruik is de effectiviteit  uiteraard groter.

Let wel op, de markt biedt ook cactus olie aan onder dezelfde naam, maar dan is de olie niet afkomstig van de zaden. Voor de wonderolie werking moet je de kostbare olie uit de zaadjes hebben, dus let goed op of je the real thing te pakken hebt.

 

 

5 Voordelen van Abrikozenpit Olie

Abrikozenpit olie (Prunus armeniaca) staat op mijn lijst als de olie waar een hele bak vitamine in zit. Abrikozenpit olie advieseer ik ook vooral aan mensen met een droge huid. Vooral in de winter is dit een goed ingredient om toe te voegen aan je huidverzorgingsroutine. Wat ik niet wist en waar onderzoeken mij fijntjes op wijzen is dat de olie een stof bevat (vit. B17 of Amygdalin) die positieve effecten heeft op de aanpak van kankercellen.

Amygdalin

Amygdalin is een stof die voorkomt in meer dan 200  eetbare planten. De hoogste concentratie is te vinden in de pitten van abrikozen. De meeste mensen krijgen onvoldoende amygdalin binnen. Een geconcentreerde vorm van deze stof (Laetrile, vitamine B17) is gebruikt bij onderzoeken naar kanker. Zij haalden deze stof uit abrikozenpitten.

Andere namen voor vitamine B17 zijn amygdalin, laetrile, nitrilosides en abrikozenpitten.

Tussen 1972 en 1977 is laetrile onder leiding van Dr. Sugiura hevig getest door het Sloan-Kettering Institute for Cancer Research. 5 onweerlegbare conclusies werden toen getrokken:

  1. Laetrile stopt metastasis bij muizen, dat is de uitzaaiing van kankercellen
  2. Laetrile verbeterde de algehele gezondheid
  3. Laetrile remt de groei van kleine tumoren
  4. Laetrile werkt pijnstillend
  5. Laetrile heeft een preventieve werking op kanker

Helaas zat de farmaceutische industrie niet te wachten op een medicijn dat je uit voedsel of planten kunt halen. Ik kan gaan uitwijden over deze cover-up, maar een simpele google zoekopdracht  biedt een heleboel artikelen die hier dieper op ingaan. MiSS BiO focust op de voordelen die abrikozenpit olie heeft voor onze huid, want die zijn er!

5 voordelen van abrikozenpit olie

De 5 voordelen van Abrikozenpit Olie voor je huid

Al eeuwenlang is abrikozenpitolie gebruikt om huidontstekingen te behandelen. Abrikozenpitolie bevat behalve het eerder beschreven amygdalin ook essentiële vetzuren, Vit A, C en E en belachelijk veel anti-oxidanten. Ik voeg het in de winter toe aan mijn facial oils vanwege het positieve effect op mijn droge ouder wordende winterhuid. De voordelen op een rij:

  • Hydrateert & Kalmeert: abrikozenpit olie heeft re-hydraterende eigenschappen. Door de lichte textuur is deze olie voor veel huidjes geschikt. Dus of je nu een zeer gevoelige huid hebt; een gecombineerde of juist een normale huid, met biologische abrikozenpit olie hou je elke huid in topconditie. Zeker de zeer droge, rijpere huid en de gevoelige (met eczeem) kunnen met deze olie vochttekorten en irritaties snel terugdringen.
  • Brengt Vochtgehalte in Balans: Door het hoge gehalte aan Gamma Linoleic Acid (GLA) blijft het vochtgehalte in je huid in balans.
  • Versterkt Elasticiteit en Stevigheid: GLA helpt ook bij het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van je huid. Minder snel hangende wangen en verdwijnende kaaklijnen.
  • Vitamine A and Vitamine E vertragen de tekenen van huidveroudering. Eigenlijk kun je niet jong genoeg beginnen met het smeren van abrikozenpit olie. Door de licht ontstekingsremmende eigenschappen is deze olie al geschikt vanaf babyleeftijd!
  • Supersnel geabsorbeerd: vederlicht is deze olie. Hij laat zelfs op vette huidjes geen laagje achter -mits je niet te veel gebruikt natuurlijk, duh-

Kortom, een olie waarvan je hoopt dat je moeder je als baby mee heeft doordrenkt.  En anders vraag je je schoonheidsspecialiste om je met biologische eerste persing abrikozenpit olie een gezichtsmassage te geven. Pak je mooi al die voordelen even mee terwijl de olie diep in je huid dringt.

Cannabis Olie

Cannabis olie (Hemp olie, Hennep olie,  Cannabis sativa seed oil) is een zeer rijk aan antioxidanten, eiwitten, caroteen, fytosterolen, fosfolipiden, evenals een aantal mineralen zoals calcium, magnesium, zwavel, kalium, ijzer, zink en fosfor. Het is een bron van complete eiwitten en bevat alle twintig bekende aminozuren, waaronder de negen essentiële aminozuren. Het bevat ook vitamine A, B1, B2, B3, B6, C, D en E. De groene kleur in cannabis olie is een gevolg van het hoge chlorofyl gehalte die van nature voorkomt in de zaden.

Bron van essentiële vetzuren

Misschien wel de meest gewaardeerde eigenschap van Cannabis olie is het percentage van essentiële vetzuren, dit is hoger dan in andere plantaardige oliën. Deze olie bevat zowel omega-6 en omega-3 essentiële vetzuren.  Voor wie het nog niet wist: essentiële vetzuren zijn noodzakelijk voor onze gezondheid, en zijn verantwoordelijk voor de glans in onze huid, haar, ogen, zuurstof overdracht naar elke cel in het lichaam. Zelfs onze denkprocessen en concentratie worden positief beïnvloed door essentiële vetzuren en dus door cannabis olie. Wie had dat gedacht van een olie die al gauw een associatie heeft met hallucinerende eigenschappen.

Het fijne van deze olie is dat deze niet de hallucinerende stof tetrahydracannabiol bevat. Wel de voordelen van cannabis en niet de nadelen.

Tetrahydrocannabinol (THC)  is het belangrijkste psychoactieve bestanddeel (of cannabinoïde) van cannabis.

cannabis olie

Voordelen Cannabis olie voor haar, huid en nagels

Mensen die hennepolie gedurende 4 weken gebruiken melden dikker en glanzender haar, zachtere huid en sterkere nagels. Cannabis olie is bijna identiek aan onze eigen huidvetten (talg) en kan daardoor net zoals veel plantaardige oliën dieper doordringen in onze cellen en daartussen. Cannabis olie wordt veel gebruikt om de droge huid te herstellen en kan zelfs de huid van een mooiere uni kleurtoon (eindelijk dat vlekkerige weg) voorzien. Cannabis olie is veilig en verstopt de poriën niet.

Cannabis olie en Eczeem

Van de vele mogelijkheden van cannabis olie is de werkzaamheid bij  de behandeling van eczeem verbluffend! Onderzoekers, onder leiding van Dr. James Callaway* bij Farmaceutische Chemie en Klinische Voeding aan de Universiteit van Kuopio in Finland, bestudeerde de voordelen van cannabis olie op patiënten met atopische dermatitis (eczeem) en rapporteerde de volgende resultaten:

“We zagen een opmerkelijke vermindering van droogheid, jeuk en een algehele verbetering van de symptomen. “

Samengevat, de bijzondere eigenschappen van cannabis olie:

  • Enige plant die vitamine D bevat (belangrijk: is nodig voor de opname van calcium)
  • Zeer hoog gehalte Vitamine E
  • Verlicht menstruatiepijn
  • Ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen vergelijkbaar met tamanu olie
  • natuurlijke sunblock

Hennepzaad was al bekend als een superfood en nu blijkt de olie ook waanzinnig te zijn voor het krijgen en houden van een mooie gezonde huid. Niet gek dus dat ons lab deze olie als belangrijk ingrediënt samen met tamanu olie heeft toegevoegd aan Skin Comfort, een product dat ontwikkeld is om onrustige, droge en geïrriteerde huid te kalmeren.

Opgeven als Proefkonijn voor deze Olie?

Voorwaarden voor deelname:
* like de facebook pagina van MiSS BiO (als je nog geen fan bent)
* noteer onderaan dit ARTIKEL waarom je je opgeeft als proefkonijn
* uitslag 29 februari

Bron:

Efficacy of dietary hempseed oil in patients with atopic dermatitis
JAMES CALLAWAY, URSULA SCHWAB. Departments of Pharmaceutical Chemistry, Clinical Nutrition, Clinical Research Centre and Computing Center. University of Kuopio and Department of Dermatology,Kuopio University Hospital, Finland. 2005

5 Voordelen van Geranium Olie

Geraniumolie is een must-have voor je huid! Raad ik je nu aan om subiet geraniums aan te schaffen en je er achter te verschansen? Niet direct. Het is een charmant bloemetje wat makkelijk groeit en een balkon snel fleurig maakt dus niet gek om in enorme hoeveelheden aan te schaffen….maar de essentie van geraniumroos, oh la la! Zodra je erachter komt wat deze geurige frisbloemige olie voor je kan doen, dan wil je niets anders meer gebruiken. Natuurlijk mits je tegen essentiële olien kunt, dat dan weer wel.

geraniumolie

5 Voordelen van Geranium olie oftewel Pelargonium Graveolens olie

  1. Essentiële olie van geranium is ontstekingsremmend, anti-sceptisch en reinigend. De olie brengt elk huidtype in balans. Vette huid, droge huid, het maakt geraniumolie niet uit. Geranium olie brengt je talgproductie in balans naar een het niveau dat je huid nodig heeft. De olie heeft regenererende eigenschappen, dat is precies wat een huid nodig heeft om veroudering te vertragen en een gezonde glow te geven.
  2. Geranium heeft affiniteit met de werking van het vrouwelijk lichaam en specifiek met de hormonale regulering.  Het is niet gek dat vooral vrouwen de geur van geranium olie lekker vinden. Van oudsher is deze olie gebruikt om klachten bij menstruatie en overgangsklachten zoals buikkrampen,  pijnlijke borsten, opvliegers en hoofdpijn te verminderen.
  3. Geranium heeft een positief effect op emoties en spanning.  In mijn blog noem ik vaker de stresverminderende eigenschappen van essentiële olien. Geranium olie behoort tot de top wat betreft vermindering van spanning, prikkelbaarheid en angst. Vergelijkbaar met het kalmerende effect dat lavendelolie heeft.
  4. Geraniumolie is opmerkelijk effectief tegen schimmels zoals bijvoorbeeld Candida albicans. De olie pakt gisten die je huid verpesten aan zonder de goede bacteriën aan te tasten. Zeker bij het begin van een schimmelinfectie is geraniumolie zeer effectief. In verdunde vorm werkt geraniumolie preventief tegen deze ontstekingen. Gelukkig is de olie niet irriterend en kunnen zelfs de meest gevoelige huidjes de olie gebruiken, MITS goed verdund!
  5. Geraniumolie stimuleert ook het lymfesysteem en fungeert vochtafdrijvend. Zo corrigeert en balanceert deze olie de verwijdering van toxines en ander afval en voorkomt te veel vochtophoping in het lichaam. De ontgiftende werking helpt je immuunsysteem om in tiptop vorm te komen ėn te blijven.

Geraniumolie is verwerkt in 1 van onze populaire serums: Energising & Nourishing. In dit serum is geraniumolie onderdeel van een synergie met neroli, rozenhout en kamille. Verdunt in extracten van argan, avocado en teunisbloem om de vale, vermoeide droge huid een boost te geven.

Waarom kwaliteit belangrijk is

Dat er kwaliteitsverschillen in olie zitten begrijpen we allemaal. De ene plek op aarde heeft een beter voedingsbodem en klimaat voor bijvoorbeeld een kokosnoot dan de andere plek. Maar wat er daarna met die noot gebeurt is minstens even belangrijk voor de kwaliteit van het eindproduct. Wordt de noot of het zaad koud geperst of wordt de olie onttrokken door chemische raffinage met hoge temperaturen? Is de olie puur of zijn er waardevolle bestanddelen uitgehaald? Zijn er bewaarstoffen toegevoegd? Is de olie ontgeurd? Is de olie donker opgeslagen? Het zijn vragen waar je normaalgesproken niet bij stil staat. Een olie is een olie, toch?

Helaas niet! Producenten noemen een olie in een flesje wel kokosolie -om dat voorbeeld te gebruiken- maar een koudgeperste olie lijkt in de verste verte niet op een geraffineerde olie. Als je de laboratoriumanalyses vergelijkt dan zitten er verschillende stoffen in. Op het etiket staat weliswaar “kokosolie” maar de producten zijn onvergelijkbaar. Vooral in hun werking omdat er simpelweg stoffen missen!

De labanalyse

Bij alle pure oliën van Miss Bio krijg je een analyse van het laboratorium. Voor de meesten is dat een saaie tekst. Maar als je wilt weten waaruit jouw pure olie bestaat en welke werkzame stoffen erin zitten, dan is het de moeite waard om te bekijken (klik erop voor een groter  plaatje)labanalyse_kokosolie

 

 

De analyse laat zien waar de noot vandaan komt (Filipijnen) en hoe de olie is verkregen (koude persing). In de tabel staat wat de samenstelling van de olie is. Zo bevat deze voorraad kokosolie onder andere:

  • Laurinezuur: 49,3%
  • Myristinezuur: 19,1%
  • Palmitinezuur: 8,4%
  • Stearinezuur: 3%

Deze vetzuren hebben eigenschappen die de olie werkzaam maakt. Op wikipedia kan je uitgebreide beschrijvingen vinden van deze vetzuren, met verwijzingen naar wetenschappelijk onderzoek. Als je bijvoorbeeld laurinezuur bekijkt (bijna de helft van kokosolie bestaat daaruit) dan vind je dat deze stof bacterie- en virusdodende eigenschappen heeft. Dit vetzuur wordt toegepast in medicijnen. Het is dan ook niet vreemd dat kokosolie wordt ingezet bij infecties en acné.

Waarom kwaliteit belangrijk is

Een eenvoudig koud geperste olie bevat veel meer werkzame grondstoffen dan een inferieure geraffineerde olie. Sterker nog, aan zo’n fabrieksolie zijn stoffen toegevoegd die je nooit op je huid zou willen smeren. Veel vaker nog ontbreken de meest waardevolle ingrediënten (die worden apart verkocht). Je hebt er eigenlijk helemaal niets aan.

Hoe herken je een goede olie? Een paar eenvoudige tips:

  • Lees het etiket. Staat erop hoe de olie is verkregen? Het moet een koude persing zijn (ook wel extra virgine genoemd),
  • Is de olie behandeld? Ontgeurd en ontkleurd is doorgaans geen goed teken,
  • Zijn er volgens de ingrediëntenlijst hulpstoffen toegevoegd? Ook dat is geen goed teken, want een onbehandelde olie is heel stabiel en heeft geen hulpstoffen nodig,
  • Is de fles donker? In een lichte fles bederft de olie sneller onder invloed van UV licht,
  • Zit er een (verwijzing naar) een laboratoriumanalyse bij? Dan kan je zelf nagaan welke stoffen erin zitten,
  • Tenslotte de prijs: if it’s seems too good to be true…it is too good to be true!  Voor een paar euro kan je echt geen deugdelijke fles olie kopen.

Kortom als je huidverzorging wilt die werkt, dan is kwaliteit van de ingrediënten zeer belangrijk.  De enige die verantwoordelijk is voor jouw huid, ben je zelf. Met deze tips is het een stukje makkelijker.