Pure tamanu olie

Tamanu olie of Calophyllum inophyllum is afkomstig uit Zuidoost Azië en is veel te vinden op de eilanden van de Zuid-Pacifische Oceaan, waar het hout en de olie al duizenden jaren door de Polynesiërs wordt gebruikt. Tamanu is een boom waarin geurende, witte bloemen groeien. Uit de bloemen groeien ronde vruchtjes met taaie pitten. De bleek gekleurde noten worden wekenlang in de zon gedroogd. Ze verkleuren tot een diep donkerbruin en beginnen olie te lekken. Dan worden de noten koud geperst om de tamanu olie er uit te halen.

tamanuboomDe bewoners van de Pacifische eilanden gebruiken veel delen van de tamanu boom als natuurlijke remedie. Ze maken een infusie van de bladeren om ontstekingen, uitslag en infecties te behandelen. De tamanu  olie van de noten wordt gebruikt voor de behandeling van de huid. Tamanu olie wordt traditioneel ook gebruikt bij pijnlijke gewrichten en voor het verzachten van een droge huid en zonnebrand.

Tamanu olie wordt sinds de jaren 1950 onderzocht en medische tamanu wordt zelfs gebruikt bij het behandelen van ernstige brandwonden. Er zijn in tamanu olie veel bestanddelen gevonden die kunnen verklaren waarom de olie zo goed werkt bij huidproblemen en goed schijnt te zijn voor de genezing van wonden.

Genezende bestanddelen van pure tamanu olie

Tamanu bevat calophyllolide. Calophyllolide is een ontstekingsremmer.  Andere fytochemische bestanddelen van de olie blijken antibacterieel te werken. De olie is ook rijk aan olie- en linoleenvetzuren, die de huid bevochtigen en verzachten. DR. OZ van de bekende Amerikaanse talkshow heeft veel aandacht besteed aan deze wonderlijke olie en haar huidherstellende eigenschappen. Dr. Oz raadt voor ieder huidtype aan om tamanu olie te gebruiken om de huid in optimale conditie te krijgen èn te houden. Recent hebben wij deze olie laten testen door een aantal mensen met huidaandoeningen: van eczeem met acne-achtige ontstekingen, shave rash en ingegroeide haartjes. Panelleden waren verbluft over de snelle resultaten. Ervaringen van gebruikers met tamanu olie zijn te vinden op onze blog, facebook maar ook met eenvoudige google zoekopdracht.
Het is geen wonder dat tamanu olie steeds meer opduikt in producten, zoals de anti wrinkle cream of de night balm van het merk 100% Organics. Luxe merken zoals Skinnovators gebruiken tamanu ook als ingrediënt om de huid te verbeteren. Uiteraard is het pure spul het meest effectief! Om toch een luxe gevoel te houden kun je een paar druppels tamanu olie toevoegen aan je favoriete dag of nacht creme. Of voeg tamanu olie toe aan een masker voor een extra boost voor je huid.

Gebruik van tamanu olie

Pure tamanu olie is dik en heeft een groene kleur. De geur is sterk plantaardig. Warm het flesje op tussen je handen of bewaar op kamertemperatuur zodat je de olie er makkelijk uit krijgt. Breng aan op de beschadigde huid en laat de olie intrekken. Herhaal dit een paar keer per dag bij ernstige beschadigingen zoals brandwonden. Bij eczeem, littekens, actieve acne en couperose breng je tamanu aan op een iets vochtige huid, en masseer deze rustig in de huid. Trekt snel in, zonder vettig laagje achter te laten.

Hoe langer je tamanu gebruikt hoe meer resultaat je zult zien. Ook (oude) littekens kunnen door dagelijks gebruik van tamanu vervagen of minder dik worden. Voeg tamanu bijvoorbeeld toe aan je dagcrème om dagelijks te gebruiken. Meng tamanu met jojoba of argan olie voor een intensief werkende gezichtsmassage of nachtmasker. Onze tamanu is biologisch geteeld, vers geperst en bevat altijd een laboratorium analyse zodat je zeker weet dat je de pure en natuurzuivere tamanu hebt met alle werkzame ingrediënten.

Klik hier voor meer informatie over tamanu en de wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan naar deze krachtpatser. Op facebook kun je reviews en ervaringen vinden van anderen over tamanu olie. Wil je meer weten over tamanu olie dan kun je ons natuurlijk ook een mail sturen.

Voordelen gebruik van olie op de Huid

Pure olie is van oudsher in gebruik om de huid te verzorgen en te beschermen. Met de komst van moderne cosmetica in de jaren ’50 van de vorige eeuw, is het gebruik van olie als huidverzorging in onbruik geraakt. Door schandalen in de voedingsindustrie zijn consumenten echter steeds kritischer geworden op de stoffen die zij binnenkrijgen. Die bewustheids-trend is nu ook overgeslagen naar cosmetica: mensen willen precies weten wat zij op hun huid smeren. Die stoffen komen immers in het lichaam terecht (de huid is een orgaan en neemt stoffen op: denk aan nicotinepleisters). Daarom is pure olie als verzorgingsproduct aan een comeback bezig, omdat het geen slechte toegevoegde stoffen bevat en helpt bij de verzorging van de huid.

Gebruik van olie als huidverzorging

De herontdekking van olie als huidverzorging

Steeds meer vrouwen gebruiken oliën van amandel, argan en jojoba voor hun reguliere huidverzorging. Het aanbod en de variatie van oliesoorten in winkels is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Dat is te verklaren door de goede verhalen over de herstellende werking van olie. Daarnaast is er ook behoefte aan simpele en duurzame producten die je kunt begrijpen; een noot die rechtstreeks van de teelt, handmatig geperst en daarna gezeefd in een flesje wordt gegoten. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn.

Hoe gebruik ik olie als huidverzorging?

Bij MissBio komen veel vragen binnen over het gebruik van olie als huidverzorging. De meest gestelde vraag is: hoe gebruik ik de olie voor het beste resultaat voor mijn huid?

De belangrijkste tip: Gebruik de olie (of een mix van oliën) die past bij je huid en neem de tijd om te ontdekken welke dat is!

Bij de één doet jojoba olie wonderen voor de huid met acne en een ander heeft mooiere resultaten met een combinatie van tamanu en druivenpitolie. Laat je dus goed voorlichten en test eerst een paar soorten uit voordat je grote flessen aanschaft. Olie is namelijk ook een zeer zuinig huidverzorgingsproduct.

Olie is in het algemeen vloeibaar, zachter dan crèmes en trekt om die reden ook veel beter in de huid. Onderstaande illustratie komt uit een farmaceutisch rapport over de voordelen van olie: verdeeld in innerlijk (voedsel) en uiterlijk (cosmetica). Olie is van alle markten thuis: anti-acne, hydraterend, anti-aging, helend etc.

oil research

Olie heeft de eigenschappen die we allemaal zoeken in de meest luxueuze merken. Sommige oliën verenigen zelfs meer dan 1 eigenschap waardoor een oudere huid met acne met 1 product klaar is. Anti-aging en aanpak van acne kan met bijvoorbeeld argan olie. Genoeg redenen dus om te starten of door te gaan met het vervangen van dag- en nacht crèmes door een pure plantaardige olie.

Tips en adviezen voor het gebruik van olie als huidverzorging

Gebruik de eerste keer 1-3 druppels (pipet) of 1 pompje afhankelijk van het soort doseerdop op de fles. Slurpt je huid echt alles in een paar seconden op en hou je een licht trekkerig gevoelt? Neem dan meer olie. Na een paar dagen heb je door wat goed voor jou werkt. Overigens kan absorptie per oliesoort verschillen dus speel daar mee.

Je kunt de olie op een droge huid aanbrengen of een natte huid, met water of een facial mist.  De manier van aanbrengen is heel persoonlijk. Ik ken mensen die een facial spray gebruiken, deze eerst laten drogen en dan pas de olie aanbrengen. Om je te helpen bij je keuze kun je je afvragen of je een hele gevoelige huid hebt. Is het antwoord JA, gebruik dan de droge methode. Waarom? Juist water kan een gevoelige huid af laten gaan. Zeker in combinatie met zeer droge opperhuid is het misschien beter als je eerst de huid laat herstellen. Zie een droge huid als een deur op een kier. Eerst de deur dicht krijgen voordat je verder experimenteert.

Aanbrengen (droog): Doe 1-3 druppels olie in de palm van je hand en wrijf deze over elkaar. Leg je handen nu op je wangen, voorhoofd, hals etc. Gebruik het gladde van de olie om je gezicht voorzichtig 1-2 min. te masseren totdat de olie volledig is opgenomen. Heb je het gevoel meer nodig te hebben, herhaal dan deze stap.

Aanbrengen (nat): Spray een facial mist of gooi een plens water in je gezicht. Je gezicht is nu vochtig. Dep eventueel druppels die aan je kin hangen met een handdoekje weg. Doe nu 1-3 druppels olie in de palm van je handen, warm even op en glij dan met beide handen over je gezicht. De beweging is vergelijkbaar met het aanbrengen van een crème. Door het water wordt de olie sneller over je huid verdeeld en is in enkele seconden volledig opgenomen.

Natuurlijk zijn er nog steeds mensen huiverig voor het gebruik van olie. Vooral in het gezicht geeft vaak de reactie:

Olie? Ben je gek dan slibben mijn poriën dicht!

Uiteraard slibt er niets dicht, je moet alleen even het gebruik in de vingers krijgen en niet zomaar een willekeurige olie smeren. Als je meer wilt weten over de kwaliteit van een olie, lees dan dit artikel waarin ik beschrijf hoe je een goede olie kunt herkennen. Maar ze zijn ook gewoon bij Miss Bio te koop.

Welke olie kiezen?

Hieronder kort een overzicht van de 5 populairste oliën. Dit helpt je om een keuze te maken voor het gebruik van olie als huidverzorging. Blijf je het lastig vinden om een verzorgende olie te kiezen? Neem dan contact op voor een huidadvies. Ik help je graag!

Druivenpit olie: vette glimmende huid

Met een vette huid ben je waarschijnlijk het meest huiverig voor het gebruiken van olie als huidverzorging. Je bent juist op zoek naar iets dat matteert en bent de hele dag in de weer met een poederkwast of van die speciale papiertjes om het glimmen tegen te gaan. Maar druivenpit olie helpt je om het probleem bij de bron aan te pakken en de hoeveelheid talg te reguleren. Mocht dat nog geen voldoende reden zijn om het te proberen, wat te denken van de enorme hoeveelheden antioxidanten en natuurlijke vitamine C? Dat laatste helpt je aan een heldere teint. Nog steeds geen trek in olie? Probeer druivenpit olie eerst op je lichaam. Als je tevreden bent met de resultaten die je ziet, probeer het dan op je gezicht. Gewoon doen!
Andere talg-normaliserende oliën geschikt voor de vette vochtarme huid zijn babassu olie en jojoba olie.

Argan olie: anti-aging

Mijn persoonlijke favoriet! Ik noem het wel eens een allemansvriend omdat deze olie voor de meest uiteenlopende huidproblemen toegepast kan worden. Argan olie bevat zeer hoge concentratie vitamine E en meervoudig onverzadigde vetzuren. Hebben we allemaal nodig om onze huid in een tiptop conditie te krijgen en te houden. Een goede argan olie is schaars, wat deze olie kostbaar maakt. Gelukkig heb je niet veel nodig om mooie resultaten te zien. Let wel op bij de aanschaf. Zie je ergens arganolie voor minder dan € 20,- per fles (50ml) dan is het vaak een mindere kwaliteit of zelfs een mix met een eenvoudige olie. Ik heb zelf ooit argan gekocht met certificaat en kwam er pas thuis achter dat er maar een hele kleine hoeveelheid argan in de fles zat. Het etiket zegt helaas dus niets (de INCI lijst des te meer). Goede argan olie is niet gedeodoriseerd, niet geroosterd en heeft een lichte hazelnootachtige geur en een mooie heldere goudgele kleur.  Elke verandering van het pure product leidt tot verlies van werkzame stoffen en dus van de effectiviteit.

Borage olie: gevoelige huid

De gevoelige huid is het minst voorspelbaar in haar reactie op producten. Hoe minder ingrediënten hoe kleiner de kans op een gevoelige reactie. Van een aantal oliën is bekend dat de gevoelige huid daar baat bij heeft, maar breng een nieuw product altijd aan op de binnenkant van je pols of achter je oren om te kijken hoe de huid reageert.

Borage olie, ook bekend als bernagie olie, bevat een hoog gehalte aan Gamma-linoleenzuur (GLA), zink, magnesium, vitamine B6 en biotine. Wat dat precies doet? De weerstand van je huid een boost geven. Precies wat de gevoelige huid nodig heeft.

Rozenbottel olie: Pigmentvlekken

Bij het omgaan met pigmentvlekken heb je gezond verstand nodig (vermijd langdurig zonnebaden) en een product dat celvernieuwing stimuleert. Rozenbottelolie zit propvol natuurlijk retinol (vitamine A). Dit helpt om de huid op te lichten. Verwacht niet dat het in een paar weekjes gebeurd is. Heb je pigmentvlekken of komen ze in je familie veel voor, dan kan het geen kwaad om dagelijks rozenbottel olie toe te voegen aan elk product dat je gebruikt voor je gezicht.

Ik meng rozenbottelolie bijvoorbeeld met argan en een heel klein beetje tamanu. Zo zorg ik er voor dat mijn vlekken minder zichtbaar worden en dat littekens van acne fijner worden. Het is een langzame methode, maar ik vind het prima zo. Het houdt mijn huid rustig en stabiel.

Tamanu Olie: beschadigde huid

Littekens, wondjes, brandwonden, ontstekingen, zon-verbranding, insectenbeten. Er is weinig wat deze vloeibare apotheek niet kan oplossen. Tamanu olie is dik, groen en heeft een duidelijke notengeur. De olie leent zich bij uitstek voor mengen met andere oliesoorten. Elk huidtype of probleem heeft baat bij deze olie. Het is mij ook opgevallen dat de olie pijnstillend werkt. Tamanu olie is één van de meest bestudeerde olietjes en blijkt bij langdurig gebruik een echte fixer te zijn van veel huidproblemen. Het wordt niet voor niets toegepast in brandwondencentra. Eigenlijk zou in elk huishouden een flesje in de medicijnkast moeten staan, naast de jodium en de pleisters.


Creative Commons-Licentie

Tamanu Olie: 6 Superkrachten voor iedere huid

Tamanu Olie, een nieuwe toevoeging aan het rijtje wonderoliën

tamanuboom

De natuur bevat veel planten, noten en kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. Voor de komst van reguliere medicijnen werd  de kracht van de natuur gevangen in koudgeperste olien. De afgelopen jaren laten een toegenomen belangstelling zien voor arganolie, jojoba of kokosolie. Het gebruik van olie in huidverzorging is redelijk ingeburgerd.  Aan dit rijtje kan sinds kort een nieuwe binnenkomer worden toegevoegd: tamanu olie, latijnse naam, Callophyllum inophyllum.

Heilige boom: Tamanu

De tamanu boom (Calophyllum tacamahaca) is een tropische boom die voorkomt in zuid-oost Azië en Madagaskar. De boom wordt door Polynesiërs beschouwd als heilig geschenk van de natuur voor de huid. Een tamanu boom wordt ca. 3 meter en kan 2x per jaar vruchten produceren. Deze tamanu vruchten bevatten een noot met zaadjes. De tamanu zaadjes worden in de zon gedroogd totdat er een donkere dikke plakkerige olie uit loopt en vervolgens koud geperst tot een rijke geel- groene tamanu olie. 200 kilo vruchten (jaarlijkse opbrengst van volwassen bomen) levert 10 liter koudgeperste tamanu olie op.

Eeuwenlange claims

Tamanu olie wordt al honderden jaren beschouwd als wonderolie met enorme kwaliteiten en toepasbaarheid en wordt door Polynesiers gezien als huisapotheek voor uiteenlopende huidkwalen varierend van brandwonden, acne, psoriasis tot littekens.
De laatste jaren zie je tamanu als ingredient voorzichtig haar intrede doen in het hogere segment van luxe huidverzorging. Dit is geen verrassing als je de conclusies kent van diverse wetenschappelijke publicaties* die de eigenschappen van tamanu onder een microscoop hebben gelegd. De algemene conclusie: tamanu is  een huidverzorgende olie met 6 opvallende eigenschappen.

  1. Ontstekingsremmend
  2. Pijnstillend
  3. Bescherming tegen UV
  4. Neutraliseert vrije radicalen (anti-oxidant)
  5. Wondhelend
  6. Vermindert bestaande littekens en littekenvorming

De opvallendste eigenschap van tamanu en meest onderzochte is het vermogen van de tamanu olie om de aanmaak van nieuw weefsel te stimuleren en daarmee wondheling en het verminderen van littekens te bewerkstelligen. Uit onderzoek* blijkt dat het effect en de resultaten zeer snel bereikt worden. Na 6 weken 2x daags tamanu aanbrengen op de huid waren littekens aantoonbaar vager. Na 9 weken met tamanu smeren was de gemiddelde lengte en dikte van een litteken respectievelijk met 2,8 en 1,2mm verminderd.

Nieuwe huid

Het sterke huidgenezende vermogen in combinatie met antibiotica-achtige eigenschappen hebben er voor gezorgd dat tamanu olie ook wordt gebruikt om ernstige brandwonden te behandelen. Tamanu is in staat om diep in alle drie de huidlagen door te dringen. Dit verklaart het sterke regenerende en hydraterende effect op de huid. Uitwijden over de chemische samenstelling. Welk stofje waar voor verantwoordelijk is gaat wat voor voor dit blog iets te ver. Wil je er meer over weten dan kun je altijd de bronnenlijst raadplegen om dieper in de mysteries van tamanu olie te duiken.

Let wel op! Alleen zuivere niet geodoriseerde olie heeft huidverbeterende eigenschappen. Deze olie heeft een geur en is troebel als het kouder wordt.

Uiteraard verkopen wij alleen de biologisch geteelde en zuivere eerste persing tamanu olie. Op verzoek leveren wij ook de analyse van het lab zodat je zeker weet dat je niet alleen de echte hebt, maar ook de samenstelling kunt controleren.

Tamanu de 6 medicinale krachtenNatuurlijke  apotheek

Tamanu olie kan voor veel voorkomende huid- en haarproblemen een oplossing bieden. Met het olie test panel en onder klanten van onze schoonheidsspecialisten hebben we een aantal van de claims zelf getest. De resultaten zijn verbluffend bij acne, eczeem, psoriasis, roseaca, jeuk, eelt, pijn bij reuma en brandwonden. Mensen met een notenallergie adviseer ik wel om tamanu eerst te testen achter de oren of binnenkant elleboog. Van een aantal mensen waarvan ik weet dat ze de allergie hebben is gebleken dat ze tamanu in verdunde versie goed kunnen verdragen. Verdunnen of mengen kan bijvoorbeeld met arganolie, ook zon eeuwenoud wondermiddel! Tamanu zit bijvoorbeeld ook in Skin Comfort Calming Oil. Weliswaar in een lagere concentratie en gemengd met andere waardevolle ingrediënten zoals borage olie en gotu kola extract. Op deze manier ook geschikt voor de gevoelige huid en perfect om de concentratie werkzame stof op te bouwen.

Tamanu kan ook gebruikt worden bij luieruitslag, scheren en voorkomen van scheeruitslag, verminderen van pigmentvlekken en striae. De Polynesiers hebben niet overdreven door deze all-in-one huisapotheek van de natuur heilig te verklaren. Het zal niet lang duren of tamanu is een standaard onderdeel van elk huishouden en net zo gewoon als pleisters en jodium.

Tamanu kun je puur gebruiken en is in hoge concentraties ook in de onderstaande producten te vinden.


Creative Commons-Licentie
Teksten en foto’s van MiSS BiO is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.


Bronnen:
Gopalakrishnan, C., et al. “Anti-inflammatory and C.N.S. depressant activities of xanthones from Calophyllum inophyllum and Mesua ferrea.” Indian Journal of Pharmacology 12 (3): 181-191, 1980.
* Kilham, C. “Tamanu Oil: A Tropical Topical Remedy.” www.herbalgram.org Accessed October 22, 2009.
* Dweck, A. C., and Meadows, T. “Tamanu (Calophyllum inophyllum) – the African, Asian Polynesian and Pacific Panacea.” International Journal of Cosmetic Science 24: 1-8, 2002.
* Said, T., et al. “Cytoprotective effect against UV-induced DNA damage and oxidative stress: Role of new biological UV filter.” European Journal of Pharmaceutical Sciences 30 (3- 4): 203-210, 2007.

De Magie van Olie

olieOlie van planten, noten en zaden zijn al duizenden jaren in gebruik om de huid te verzorgen en mooier te maken. Olie is nu nog net zo effectief als in de tijd van Cleopatra. Onze voorouders ontdekten al de verzachtende, anti-verouderende en ultra verzorgende werking van olie. De oude Grieken en Egyptenaren waren verzot op olijfolie zowel in hun voedsel als op hun lichaam. Rijk aan natuurlijk vitamine E is olie je beste keuze mocht je ooit terecht komen op een onbewoond eiland. Met olijfolie kun je overleven en houd je een heerlijke zachte gehydrateerde huid.

Gezond en Multifunctioneel

Je kan olijfolie gebruiken om make-up te verwijderen, huid en haren te voeden en te verzorgen en te beschermen tegen schadelijke invloeden van de zon. Het zegt eigenlijk al genoeg dat de eeuwig goed uitziende Sophia Loren zweert bij de beauty power van olie.

Olie = Huideigen = Effectiever

MissBio is al langer fan van het gebruik van olie voor je gezicht, lijf en haar. Toch zijn mensen wat huiverig om olie voor huidverzorging te gebruiken. Angst voor een vettig laagje weerhoudt veel vrouwen om olie een vaste plek te geven in hun beauty ritueel. Is dat terecht?

Nee, want juist olie is huideigen, wordt snel opgenomen en houdt het natuurlijke vocht in je huid vast door het creëren van een barrière aan de oppervlakte. Grootste vooroordeel is dat olie puistjes en vette huid veroorzaakt. Niets is minder waar. Plantaardige olie heeft een fijne moleculaire structuur die makkelijker kan worden opgenomen. Per slot van rekening produceert je huid ook olie. Olie is dus een stof die je huid herkent en effectief opneemt.

Gevoelige en Intolerante Huid

uh ohZeker het gevoelige huidtype heeft baat bij dagelijkse verzorging op basis van olie. Juist omdat olie geen conserveringsstoffen of andere toevoegingen bevat. In cremes zitten die hulpstoffen wel, omdat die gebaseerd zijn op water en niet mogen bederven. Hulpstoffen in cosmetica veroorzaken vaak een gevoelige reactie. Simpel gezegd bacteriën kunnen niet gedijen in olie, wel in water. De kans op allergische reacties verklein je sterk door het gebruik van zuivere olie zonder toevoegingen (kijk maar eens op de ingrediëntenlijst, dan zie je het verschil tussen een zuivere olie met 1 ingrediënt en een willekeurige crème met 20 ingrediënten).

Gecombineerde tot Vette Huid

Klinkt tegenstrijdig en misschien gek, maar ook de gecombineerde tot vette huid knapt op van olie. Het lijkt contraproductief om olie te gebruiken op een vette of gecombineerde huid, maar eerlijk gezegd is het de meest effectieve oplossing. De huid weet wanneer zij voldoende beschermd is door meer eigen olie te produceren als de huid droog is en minder als de huid in balans is. Uitdrogende, op zeep gebaseerde reiniging en olievrije en sterk uitdrogende acne-behandelingen verwijderen de natuurlijke verdediging van de huid. De huid zal juist meer olie produceren om de bescherming te herstellen. Gevolg mogelijk nog meer puistjes.
Pure plantenolie, olie op olijf of op basis van argan in een licht absorberende formule zal de vette tot gecombineerde huid kalmeren en tegelijkertijd de ontstekingen en irritatie tegengaan.
lekker smeren

Olie en Droge Huid

Olie vult een uitgedroogde kwetsbare huid aan en vermindert droogtelijntjes. Een lichte hydraterende structuur biedt een droge huid voldoende
In het algemeen kun je olie als vervanging van je dag en/of nachtcrème gebruiken. Zeker de ‘lichtgewicht’ varianten speciaal ontwikkeld voor het gezicht zullen in je huid ‘verdwijnen’ en je huid soepel en zacht maken. Foundation en andere makeup kan al na een paar minuten aangebracht worden.
Ben je nog niet helemaal overtuigd? Geef je huid een kans. Probeer een week een goede olie en ervaar het verschil.

De meest gebruikte oliesoorten

Abrikozenpit olie: droge ruwe en schrale huid, rijk aan vitaminen, snel door huid opgenomen. Geschikt als baby olie.
Argan Olie: vermindert uitdrogen en rimpelvorming van huid, rijk aan anti-oxidanten, goed voor huidaandoeningen zoals jeuk eczeem, psoriasis, lichte bescherming tegen zon.
Avocado olie: zeer droge huid en of beschadigde huid, rijk aan vitamine E, dieptewerking op bindweefsel.
Jojoba olie: gecombineerde onzuivere huid, absorbeert snel, ideaal bij acne littekens en ontstekingen.
Tamanu Olie: werkt ontstekkingsremmend en ondersteunt het herstel van littekens, hoge dosis essentiële vetzuren herstellen zachtheid en elasticiteit van de huid. Geschikt voor verbrande of beschadigde huid ( licht tot vrij ernstig). Het heeft pijnverdovende, ontstekingsremmende, wondgenezende werking. Huidverhardingen worden weer zacht met Tamanu.

Een uitgebreider overzicht van de cosmetische werking en gebruik van olie vind je hier.