Gepost op

Glad en Cellulite vrij: Sushi Body Scrub

Het mooie weer komt er definitief aan. Wil je wat langer van je kleurtje genieten zonder de grauwe look van schilfertjes op je benen? Maak gewoon thuis deze zeer effectieve body scrub. Scheelt een hoop centen, je weet precies wat je erin gaat en je pakt op de koop toe ook cellulitis aan door sesam olie te gebruiken en je bloedsomloop een flinke boost te geven. Het recept is vrij eenvoudig met ingrediënten te maken die je in je keuken hebt of gemakkelijk kunt vinden.

Leg alvast een koffiemaler -of als je deze niet hebt een vijzel- klaar om de rijst te vermalen. Recycle ook een flinke pot jam door deze goed af te sponsen met water en zeep en eventueel uit te koken.

Rijst beschadigd je huid niet en maakt schoon en super glad. Rijstt zit tegenwoordig in heel wat dure bodyscrubs en dat is niet voor niks. De korrels hebben hetzelfde effect als een flinke sisalborstel met als extraatje dat je huid ook nog gevoed wordt door de overige ingrediënten.

Do not disturb- MiSS BiO homemade

Ingrediënten voor de Sushi Scrub (ca. 300ml)

1 kop gemalen ongekookte rijst
1 eetlepel verpulverde zeewier
1/4 theelepel wasabipoeder
2 eetlepels sesam olie
1 theelepel rijstazijn

Roer alle ingrediënten in een kom goed door elkaar. Net zo lang tot alles goed gemixt is. Lepel alles in een schone pot met deksel en bewaar op een droge koele plek.
Je kan de sushi scrub ongeveer 4 weken bewaren. Door een essentiële olie toe te voegen (bijvoorbeeld gember of lemongrass  (op aanvraag verkrijgbaar)) kun je de levensduur verlengen.

Gebruik de sushi scrub op een vochtige huid, masseer stevig in met ronddraaiende bewegingen en spoel af met lauw water. De sushi scrub bevat olie dus hydraten erna is niet nodig. Heb je echt hele droge schubbenpootjes droog je dan slordig af en eindig met 1-2 pompjes argan olie.

Geniet van je benen: glad en cellulite vrij!  Vergeet niet verantwoord om te gaan met sterke zon.


creative commons - MiSS BiO

Eén gedachte over “Glad en Cellulite vrij: Sushi Body Scrub

Reacties zijn gesloten.