Huidbehoefte

Bepaal eerst welke huidbehoefte je nu hebt zodat je de juiste producten kunt aanschaffen. Let op dit kan sterk variëren naar gelang de hoeveelheid slaap of het jaargetijde. Ga er dus niet vanuit dat je je hele leven of zelfs het hele jaar dezelfde huidkenmerken hebt.

Droge Huid

Als je géén crème gebruikt voelt je huid droog en trekkerig aan. Hier heb je vooral last van als je net je gezicht gewassen hebt. Er zijn droogtelijntjes zichtbaar op je huid (kleine, oppervlakkige rimpeltjes die verdwijnen als je een crème opsmeert).

Smeren, smeren, smeren! Dat wist je natuurlijk al en inmiddels ben je het zat om de hele dag door te smeren. Deze huid heeft vocht nodig en een beschermende verzorging die ervoor zorgt dat het vocht in de huid niet te snel verdampt. Plantaardige olie bewijst al eeuwen deze klus goed te kunnen klaren. Een goede keuze is borage olie of argan olie. Om je huid regelmatig een boost te geven kun je af en toe een serum gebruiken. Serum zoals energising & nourishing serum, bevat nog meer werkzame stoffen en zal je huid transformeren.

Vette Huid

Als je ‘s morgens je gezicht met alleen lauw water wast, en geen crème smeert, heb je twee uur later nog steeds geen droog of trekkerig gevoel. Je huid kan zelfs glimmen.
Als je aan het einde van de dag een tissue over je gezicht haalt, zit hier talg op.
Je huid wordt ook niet droog of trekkerig van airco of cv. Je huid produceert simpelweg te veel talg. Heel mooi als je wat ouder bent want dan merk je dat je huid merkbaar gladder zal zijn. Droogtelijntjes zul je bij de vette huid niet vinden.

De producten die voor deze huid worden aangeboden zijn vaak te agressief door toevoeging van alcohol. Het voelt heerlijk en ook schoon. Zeker als het watje helemaal zwart van je gezicht komt. Helaas meet je huid aan het oppervlak een tekort op aan: talg en maakt vervolgens meer aan. Gek genoeg kun je deze cirkel doorbreken met producten op oliebasis. Let wel op: alleen plantaardige olie en kies een olie waarvan bekend is dat de talg normaliserend werken. Dit zijn bijvoorbeeld: jojoba olie of druivenpit olie.

Puistjes en vlekjes

Zitten je poriën vaak verstopt? Reageer je in een stressvolle situatie of bij weersverandering met vlekjes of bultjes dan heb je een gevoelige huid. Een gevoelige huid kenmerkt zich door: huidkleurige vetbultjes, rode bultjes, gerstekorrels – vetbultjes met zichtbaar talg-, bultjes met witte puntjes en onderhuidse ontstekingen. Gevoelige huid kun je onderscheiden in de huid met ontstekingen zoals acne, rosacea of de huid met een beschadigde barrièrefunctie zoals bij eczeem en psoriasis. Rust, een gezond eetpatroon en  een simpel beauty regime brengen de huid weer in balans en versterken de weerstand. Om de huid weer in balans te krijgen heb je ingrediënten nodig die kalmeren en voor herstel zorgen zoals Skin Comfort, Tamanu olie, Jojoba olie en Argan olie

Pigmentvlekken

Je huid is niet egaal van kleur. Je hebt plekjes die lichter of juist donkerder zijn dan de rest van je huid. Het gaat hier niet om sproeten. Tussen sproeten kunnen wel pigmentvlekken zitten. Pigment is een lastige om aan te pakken. Per slot van rekening is je huid vaak meerdere jaren aan zon, medicijnen en hormonale schommelingen blootgesteld geweest voordat de eerste vlekken zich openbaren. Geduld en een gezonde houding bij blootstelling aan de zon vormen de basis van het plan van aanpak. Gelukkig zijn er plantaardige milde producten die van nature een oplichtende werking hebben zoasl tamanu olie en rozenbottel olie. Verwacht niet dat de vlek binnen 2 weken weg is, maar bij langdurig gebruik zul je de effecten zeker zien.

Vale en Doffe Huid

Is alle glans verdwenen? Zie je er vermoeider uit dan je je voelt? De dode huidcellen blijven langer liggen dan nodig. Dit uit zich in een huid vol schilfertjes. Hierdoor is je huid niet in staat om het licht te weerkaatsen en is je huid niet zacht en glad. Flink scrubben en agressieve peelings zijn niet altijd de oplossing. Vaak beschadig je de huid en kun je een gevoeligheidsreactie triggeren. Dagelijks gebruik van de konjac spons en een voedende hydraterende verzorging op basis van argan olie en regelmatig een mild reinigend masker met kaolinpoeder zullen een zachte gezond glanzende huid tevoorschijn toveren.

Heeft je huid meerdere kenmerken of behoeftes en kom je er niet helemaal uit? Stuur ons een bericht en we helpen je verder met een persoonlijk huidadvies.

Je kunt ook gebruik maken van onze Mix ‘n Match Service (Try & Travel sizes). Hier kun je kiezen uit 3-5 producten die geselecteerd zijn voor:
1. Acne/Vet
2. Sensitive/Droog
3. Anti-Ageing/Pigment/Droog