Gepost op

Perillazaad Olie: instant rescue oil voor de gevoelige huid

Wat is perillazaad olie?

Perillazaad of perilla frutescens maakt deel uit van de mint familie en komt veel voor in Oost-Azië. De olie bevat een hoog percentage omega-3 essentiële vetzuren. Perillazaad olie staat ook bekend als Japanse mint (Shiso) of Chinese basilicumolie.

Gevoelige Huid?

Als je een gevoelige huid hebt, reageert deze waarschijnlijk op het minste en geringste met irritatie. Je huid wordt rood en gevoelig met soms ontstekingen. Vervolgens moet je er maar achter komen wat de reactie heeft veroorzaakt waardoor je vaak argwanend tegenover veel huidverzorgingsproducten komt te staan.

Wat de gevoelige huid nodig heeft, zijn producten gemaakt met ingrediënten die voortdurend kalmerend voelen. Perillazaadolie is een van die ingrediënten. Door de hoge niveaus essentiële vetzuren, helpt de olie niet alleen de gevoelige huid te kalmeren en te verzachten. Perilla heeft nog een aantal andere voordelen die helpen om de gevoelige huid te hydrateren, te voeden en een gezonde glow te geven.

Voordelen van Perillazaadolie

 • De olie heeft krachtige antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen door de overvloed aan linolzuur. Dit maakt perillazaad olie een geweldige keuze voor problematische huidtypes.
 • Perillazaad olie is ook te gebruiken om de verouderde huid te behandelen. Het is rijk aan omega-3, verzacht, repareert en biedt krachtige antioxidantbescherming voor de huid met rimpels en verlies aan elasticiteit.
 • De grote hoeveelheid flavonoïden in deze olie voorkomen veel schade aan de huid die door vrije radicalen wordt veroorzaakt. Dit maakt de olie een goede anti-ageing keuze.
 • De olie bevat een voorloper van ceramides. Deze stof zorgt ervoor dat de vochtbalans in de huid verbetert doordat de huidbarrière goed functioneert.
 • Perillazaad olie is rijk aan rosmarinezuur) en ursolinezuur. Deze vetten versterken de ontstekingsremmende, de antibacteriële en anti-allergische eigenschappen van de olie.
 • Perillazaadolie is een fijne ‘droge’ olie. Droge olie houdt in dat deze snel en gemakkelijk in de huid wordt geabsorbeerd.

 perillazaad olie Voor welke huidtype is perillazaad olie ook geschikt?

 • droge en gevoelige huid
 • de huid met acne ontstekingen 
 • huid met beginnende rimpels en oudere huid

Omega 3 heeft een bewezen effect op het kalmeren en repareren van de huid. Hier profiteert elke huid wel van: acne, droog, gevoelig en de ouder wordende huid.  Bij regelmatig gebruik van perillazaad olie wordt de huid regelmatiger van kleur, strakker en kalmer met een mooie gezonde glow. Bonus effect volgens sommige studies: de poriën verfijnen ook.

De  olie kan puur gebruikt worden of gemixt met andere olien voor nog meer maatwerk. Binnenkort volgt hier nog informatie over welke oliën bijvoorbeeld de gevoelige huid kan toevoegen voor een allround dagelijkse huidverzorging.  

Perillazaadolie zit bij elke bestelling als extraatje in je pakje. De actie duurt tot 1 november. Vanaf 31 oktober is perillazaadolie ook bij MiSS BiO verkrijgbaar.

bronnen:

Asif, M., Health effects of omega-3,6,9 fatty acids: Perilla frutescens is a good example of plant oils, Department of Pharmacy, GRD (PG) Institute of Management & Technology 2011
Takano H, et.al., Extract of Perilla frutescens enriched for rosmarinic acid, a polyphenolic phytochemical, inhibits seasonal allergic rhinoconjunctivitis in humans, Experimental Biology and Medicine 2004; 229(3) 247–254.

8 gedachten over “Perillazaad Olie: instant rescue oil voor de gevoelige huid

 1. Graag voor mijn rimpels en droogte huid

 2. Ik test de olie graag uit op stukjes schrale/overgevoelige huid!

 3. Hi! Ik ben al fan van de babassu olie en de sensitive skin olie, die beide mijn huid erg hebben geholpen. Ik heb wel gehoord van deze olie (gebruik naast m’n olïen veel Koreanse huid producten) en ben dus heel benieuwd wat het kan doen voor mijn acne. Ik heb constant last van hormonal acne en krijg altijd van die rode vlekken ervan omdat ik zo licht ben. Deze olie klinkt als een mooie oplossing voor dit probleem en daarom zou ik het graag willen testen 🙂 ik ben 29 met acne/gevoellige huid, beetje combi huid. Ik hoor graag of ik er eentje mag testen, anders kijk ik er naar uit om te lezen hoe het is gegaan! Met vriendelijke groet, Kirstin

 4. Ik wil de olie graag testen omdat ik errder sndere producten voor mijn probleemhuid: rerg droog, schilverig, jeuk, roze rode vlekjes, niet echt flatterend he, zeker niet als je ook zolangzamerhand jurken en rokken wil dragen met het liefst gewoon blote benen.,in de zomer en lente dan 😊 Ik wil er gewoon vrouwelijk uitzien want ik ben het zat om alleen maar broeken te dragen. Na het lezen over dit product, ben ik heel benieuwd geworden en ik denk dat dit product het ideale product zal zijn die mij kan helpen. Verder niks aan toe te voegen.

 5. Lijkt me heel erg bijzonder om te testen.
  Ben er heel erg benieuwd naar.

 6. Vooral fijn om uit te testen op mijn handen: flink last van eczeem en al behoorlijk wat geprobeerd. Daarnaast ook wel wat problemen met mijn gezichtshuid: acne / ontstekingen.

 7. Ik heb last van acne ontstekingen in mijn gezicht. Heb al van alles geprobeerd en niets werkt echt. Zou echt een uitkomst zijn als dit wel zou werken.

 8. De olie is kandidaat voor het Test Panel. Tot 5 november kun je hier aangeven waarom jij de olie wilt testen. Onder de inzendingen worden 3 flesjes verloot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *