Recept lip scrub

Zelf cosmetica maken: Lip Scrub

Weet jij precies wat er in je producten zit die je elke dag op je huid aanbrengt? We smeren en schuimen met z’n allen gemiddeld 9 tot 12 producten per dag, dus een kritische blik op de inhoud lijkt mij redelijk verstandig.
 Gelukkig worden we door cosmetica fabrikanten geholpen door duidelijk communicerende etiketten. De schappen liggen nu vol met: ‘geen parabenen’, ‘SLS-vrij’, ‘geen minerale olie’, ‘geen parfum’, ‘geen siliconen’, om er maar een paar op te noemen. Ik vraag me dan altijd toch af, zat het er dan eerst wel in? En welke stof ziet er nu in die over een paar jaar gevaar voor onze gezondheid kan opleveren? Wat zegt een etiket eigenlijk?

Eerlijk gezegd helemaal niets als je af gaat op de term ‘natuurlijk’, een groen logo en een duidelijke weergave van het ontbreken van bepaalde stoffen.

Toch wil je lekker onbezorgd smeren. En nee, van mij ontvang je geen lijst van ‘veilige’ producten. Al gedacht aan een product zelf maken? Gewoon met de inhoud van je keukenkastje? Zo weet je zeker wat er bijvoorbeeld in je verzorgende lip scrub zit.

recept scrub

Vandaag een recept voor de lippen. Deze hebben het in de winter zwaar. De dunne tere huid droogt snel uit en gaat kapot. Veel producten speciaal voor de lippen kunnen het probleem zelfs erger maken. Hier een simpel recept om een yummie scrub te maken die ook verzorgt.

br.suikervanille3

Ingrediënten:

2 eetlepels bruine suiker
1/2 eetlepel honing
1 eetlepel olijf olie (argan olie mag ook natuurlijk)
1/4 eetlepel vanille extract of geschraapt vers vanillestokje (1 tot 2)
Mengkom
Een schone glazen pot met deksel

honing

Doe de honing in de mengkom en roer daar de olijfolie bij. De olie en honing verzorgen en herstellen de huid.

Voeg beetje bij beetje de bruine suiker toe. De suiker exfolieert op milde wijze je lippen zonder deze te beschadigen.

De yum yum yummie touch!! Voeg nu vanille extract of het schraapsel van een vers vanille stokje toe. Roer goed en lepel je zelfgemaakte scrub in het potje. Het potje kun je enkele weken bewaren in de koelkast. Pas op dat je het niet per ongeluk op eet.

Gebruik is vrij simpel:

Pak een beetje scrub, breng aan op je lippen en scrub heel zachtjes voor ca. 15 seconden. Spoel af. Je kan eventueel een lipproduct aanbrengen voor extra verzorging.

Let wel op dat dit product geen water bevat. Zoek iets met sheaboter of op olie basis. Er zijn tegenwoordig heel veel verantwoorde en veilige lip producten te krijgen.

biologische lip balsems

Vindt je dit een leuk zelf maak idee? Ben je van plan om het te proberen? Laat het hieronder allemaal weten…