Voordelen van Moringa Olie voor je huid

 Voordelen van Moringa Olie

De natuur blijft verbazen met haar diversiteit en kracht. Door bomen als Tamanu en nu de nieuwste ‘kid on the block’: MORINGA. Moringa is een boom in de categorie Complete Apotheek. Elk deel van de Moringaboom, bladeren, peulen, fruit, sap, zaden, bloemen, wortels en schors, heeft medicinale kwaliteiten. Moringa Olie komt uit de zaden van de Moringa Oleifera Boom. De olie is rijk aan fytonutriënten en Vitamine C. Ik beperk me hier tot de koudgeperste olie uit de zaden en welke voordelen deze olie biedt voor de gezondheid van onze huid.

EErste persing pure moringa olie

De droge huid is gek op Moringa olie. Zeker de droge, geïrriteerde huid met aandoeningen zoals eczeem en psoriasis knapt op van een kuurtje met Moringa. De droge huid krijgt door deze olie weer een natuurlijke glans. Gek genoeg kun je moringa ook gebruiken bij een huid met acne. Moringa heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan gebruikt worden als lokale anti spot treatment.
Littekens door (schaaf)wonden, operaties en brandwonden worden aanzienlijk kleiner en minder dik door regelmatig smeren met moringa olie. Moringa olie mengen met tamanu is een krachtig middel om littekens als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.
En last but not least, rimpels, fijne lijntjes en verdwijnende gezichtscontouren zullen opvallend verminderen bij regelmatig gebruik van moringa olie. Wil je de anti-ageing werking versterken meng deze olie dan met Aloë Vera juice of Aloë Vera olie (binnenkort verkrijgbaar).

De voordelen van Moringa Olie  op een rij:

1. Anti-Ageing

Moringa olie vermindert rimpels en voorkomt stevigheidsverlies van de huid. De olie zit vol met anti-oxidanten die het verouderingsproces  vertragen en helpen bij beperken van de activiteit van vrije radicalen.

2. Gezonde ‘Glow’

Moringa olie helpt tegen een vale vermoeide huid en reguleert de hoeveelheid talg die je huid afscheid. De olie is in staat om de nadelige gevolgen van vervuiling in de lucht teniet te doen. De olie staat ook wel bekend als natuurlijk zuiverend waardoor de je huid haar natuurlijke gezonde ‘Glow’ weer terugkrijgt.

3. Flawless Skin

Moringa olie bevat ook stoffen die helpen bij het bestrijden van acne. De olie tovert verstoppingen zoals ‘black heads’ weg en laat vlekken en littekens die ontstaan door puistjes verdwijnen.  De combo-vette huid met acne moet deze olie wel mixen met een drogende olie zoals tamanu of druivenpit olie. Het hoge gehalte vetzuren maakt de olie ongeschikt om puur te gebruiken op de vette huid.

Moringa olie ook proberen? Koop hier de beste kwaliteit die er te krijgen is. Koudgeperst, biologisch geteeld en puur.

Rozenbottelolie

Pigmentvlekken worden niet voor niets ouderdomsvlekken genoemd: meer nog dan rimpels laten vlekken je er ouder oud zien. Het aanpakken van pigmentvlekken is een hot topic: er is een behoorlijk aanbod aan producten die deze vlekken te lijf gaan. Niet elk middel is helaas even mild voor de huid of effectief. Een natuurlijke manier om pigment te verminderen is een gouwe ouwe: al eeuwenlang wordt de wilde roos of rozenbottel gebruikt om haar huidverjongende en pigmentverminderende eigenschappen.

rozenbottelolie

Herstel en vernieuwing van binnenuit

De wilde roos, rosa rubiginosa of beter bekend onder de naam rosa moschauta is de bron van de olie die je gerust een huidwonder kunt noemen. De olie wordt gewonnen uit de zaadjes van de rozenbottel en heeft ongelooflijke anti-aging en huidverbeterende eigenschappen.

Rozenbottelolie bevat een hoge concentratie vitamine A. Vitamine A vertraagt de effecten van huidveroudering door het herstel van de huidcellen te versnellen, verbetert collageensynthese en zorgt er voor dat de elasticiteit van de huid verbetert. Het resultaat is een gladdere, stevigere en een jeugdiger uitziende huid. De zaadjes van rozenbottels zijn ook een bron van essentiële vetzuren (omega 3,6), vitamine E (aanpak vrije radicalen) en linoleic en linolenic zuren, belangrijke voeding voor de huid om huidschade zoals: striae, littekens, UV schade, hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken en verbranding door zon te behandelen.

De werking

Rozenbottelolie werkt samen met je lichaam. Rozenbottel is zeer rijk aan linolzuur, kalium en transretinolzuur, een zeer actieve vorm van vitamine A. Deze olie verbetert de collageensynthese en de doorbloeding van haarvaten: Huid wordt zichtbaar gladder, bestaande pigmentvlekken worden lichter. Ondiepe rimpels kunnen zelfs verdwijnen!

De stoffen in de olie worden door je lichaam gebruikt om hormoonachtige stoffen te produceren. De eigenschappen en werking van de stof die je lichaam maakt door het gebruik van rozenbottelolie stimuleren de regeneratie van de huidcellen. Met andere woorden je celvernieuwing wordt van binnenuit gestimuleerd waardoor je huid er frisser en gladder uit ziet.

Dagelijks gebruik als dag- en nachtverzorging levert na ca. 1 maand al zichtbare resultaten! Het proberen waard dus voor de oudere door zon beschadigde huid.

Testpanel

HELAAS IS DEZE ACTIE AFGELOPEN. Klik in het menu hiernaast op MiSS BiO Test Panel om de meest actuele actie te zien.


 

Natuurlijk heb je al van alles geprobeerd en waarschijnlijk kapitalen aan middeltjes uitgegeven. Bij Miss Bio begrijpen we best dat je even wacht met de aanschaf van een iets nieuws totdat je zeker weet of het werkt en iets voor je is. Aangezien we een behoorlijk assortiment aan pure biologische plantaardige olie hebben geven we via het Olie Test Panel op Facebook regelmatig een olie weg om serieus te testen. Dit keer is rozenbottel olie aan de beurt! We selecteren op basis van een korte argumentatie  5 proefkonijntjes. Opgeven kan door te reageren via deze pagina. De winnaars worden via de Facebookpagina van MiSS BiO bekend gemaakt en uiteraard op deze pagina.
Meer weten over rozenbottelolie? Rozenbottel olie wordt namelijk niet alleen gebruikt om pigment aan te pakken..Lees hier waarom Miranda Kerr voor pure rozenbottelolie kiest.

Inzenden kan tot 6 juli 2014. Uitslag is rond 8 juli. Geef hieronder aan wat jij wilt bereiken met rozenbottel olie.

Tamanu Olie: 6 Superkrachten voor iedere huid

Tamanu Olie, een nieuwe toevoeging aan het rijtje wonderoliën

tamanuboom

De natuur bevat veel planten, noten en kruiden met geneeskrachtige eigenschappen. Voor de komst van reguliere medicijnen werd  de kracht van de natuur gevangen in koudgeperste olien. De afgelopen jaren laten een toegenomen belangstelling zien voor arganolie, jojoba of kokosolie. Het gebruik van olie in huidverzorging is redelijk ingeburgerd.  Aan dit rijtje kan sinds kort een nieuwe binnenkomer worden toegevoegd: tamanu olie, latijnse naam, Callophyllum inophyllum.

Heilige boom: Tamanu

De tamanu boom (Calophyllum tacamahaca) is een tropische boom die voorkomt in zuid-oost Azië en Madagaskar. De boom wordt door Polynesiërs beschouwd als heilig geschenk van de natuur voor de huid. Een tamanu boom wordt ca. 3 meter en kan 2x per jaar vruchten produceren. Deze tamanu vruchten bevatten een noot met zaadjes. De tamanu zaadjes worden in de zon gedroogd totdat er een donkere dikke plakkerige olie uit loopt en vervolgens koud geperst tot een rijke geel- groene tamanu olie. 200 kilo vruchten (jaarlijkse opbrengst van volwassen bomen) levert 10 liter koudgeperste tamanu olie op.

Eeuwenlange claims

Tamanu olie wordt al honderden jaren beschouwd als wonderolie met enorme kwaliteiten en toepasbaarheid en wordt door Polynesiers gezien als huisapotheek voor uiteenlopende huidkwalen varierend van brandwonden, acne, psoriasis tot littekens.
De laatste jaren zie je tamanu als ingredient voorzichtig haar intrede doen in het hogere segment van luxe huidverzorging. Dit is geen verrassing als je de conclusies kent van diverse wetenschappelijke publicaties* die de eigenschappen van tamanu onder een microscoop hebben gelegd. De algemene conclusie: tamanu is  een huidverzorgende olie met 6 opvallende eigenschappen.

  1. Ontstekingsremmend
  2. Pijnstillend
  3. Bescherming tegen UV
  4. Neutraliseert vrije radicalen (anti-oxidant)
  5. Wondhelend
  6. Vermindert bestaande littekens en littekenvorming

De opvallendste eigenschap van tamanu en meest onderzochte is het vermogen van de tamanu olie om de aanmaak van nieuw weefsel te stimuleren en daarmee wondheling en het verminderen van littekens te bewerkstelligen. Uit onderzoek* blijkt dat het effect en de resultaten zeer snel bereikt worden. Na 6 weken 2x daags tamanu aanbrengen op de huid waren littekens aantoonbaar vager. Na 9 weken met tamanu smeren was de gemiddelde lengte en dikte van een litteken respectievelijk met 2,8 en 1,2mm verminderd.

Nieuwe huid

Het sterke huidgenezende vermogen in combinatie met antibiotica-achtige eigenschappen hebben er voor gezorgd dat tamanu olie ook wordt gebruikt om ernstige brandwonden te behandelen. Tamanu is in staat om diep in alle drie de huidlagen door te dringen. Dit verklaart het sterke regenerende en hydraterende effect op de huid. Uitwijden over de chemische samenstelling. Welk stofje waar voor verantwoordelijk is gaat wat voor voor dit blog iets te ver. Wil je er meer over weten dan kun je altijd de bronnenlijst raadplegen om dieper in de mysteries van tamanu olie te duiken.

Let wel op! Alleen zuivere niet geodoriseerde olie heeft huidverbeterende eigenschappen. Deze olie heeft een geur en is troebel als het kouder wordt.

Uiteraard verkopen wij alleen de biologisch geteelde en zuivere eerste persing tamanu olie. Op verzoek leveren wij ook de analyse van het lab zodat je zeker weet dat je niet alleen de echte hebt, maar ook de samenstelling kunt controleren.

Tamanu de 6 medicinale krachtenNatuurlijke  apotheek

Tamanu olie kan voor veel voorkomende huid- en haarproblemen een oplossing bieden. Met het olie test panel en onder klanten van onze schoonheidsspecialisten hebben we een aantal van de claims zelf getest. De resultaten zijn verbluffend bij acne, eczeem, psoriasis, roseaca, jeuk, eelt, pijn bij reuma en brandwonden. Mensen met een notenallergie adviseer ik wel om tamanu eerst te testen achter de oren of binnenkant elleboog. Van een aantal mensen waarvan ik weet dat ze de allergie hebben is gebleken dat ze tamanu in verdunde versie goed kunnen verdragen. Verdunnen of mengen kan bijvoorbeeld met arganolie, ook zon eeuwenoud wondermiddel! Tamanu zit bijvoorbeeld ook in Skin Comfort Calming Oil. Weliswaar in een lagere concentratie en gemengd met andere waardevolle ingrediënten zoals borage olie en gotu kola extract. Op deze manier ook geschikt voor de gevoelige huid en perfect om de concentratie werkzame stof op te bouwen.

Tamanu kan ook gebruikt worden bij luieruitslag, scheren en voorkomen van scheeruitslag, verminderen van pigmentvlekken en striae. De Polynesiers hebben niet overdreven door deze all-in-one huisapotheek van de natuur heilig te verklaren. Het zal niet lang duren of tamanu is een standaard onderdeel van elk huishouden en net zo gewoon als pleisters en jodium.

Tamanu kun je puur gebruiken en is in hoge concentraties ook in de onderstaande producten te vinden.


Creative Commons-Licentie
Teksten en foto’s van MiSS BiO is in licentie gegeven volgens een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.


Bronnen:
Gopalakrishnan, C., et al. “Anti-inflammatory and C.N.S. depressant activities of xanthones from Calophyllum inophyllum and Mesua ferrea.” Indian Journal of Pharmacology 12 (3): 181-191, 1980.
* Kilham, C. “Tamanu Oil: A Tropical Topical Remedy.” www.herbalgram.org Accessed October 22, 2009.
* Dweck, A. C., and Meadows, T. “Tamanu (Calophyllum inophyllum) – the African, Asian Polynesian and Pacific Panacea.” International Journal of Cosmetic Science 24: 1-8, 2002.
* Said, T., et al. “Cytoprotective effect against UV-induced DNA damage and oxidative stress: Role of new biological UV filter.” European Journal of Pharmaceutical Sciences 30 (3- 4): 203-210, 2007.