Weg-met-die-zakjes en wallen-onder-je-ogen-masker

Zakjes of wallen onder je ogen wie heeft ze niet. Korte nachten, te veel wijntjes, sigarettenrook en allergieën kunnen allemaal de niet zo flatterende zakjes of cirkels onder je ogen veroorzaken. Wat niet iedereen weet is dat oogcrèmes ook de boosdoener kunnen zijn. Je smeert je suf met iets waarvan je hoopt dat het helpt terwijl de zware ingrediënten de kwaal alleen verergeren. Hoe kun je nu die zakjes onder je ogen verminderen?

Wat kun je wel doen?

Eigenlijk heel simpel, probeer zelf een licht oogmasker te maken. Het is niet heel moeilijk en geeft verbluffende resultaten. Het masker kun je 3 dagen bewaren in de koelkast dus eigenlijk is het meer een soort mini kuurtje met verse handgemaakte ingrediënten.

verminderen van wallen onder de ogen

Wat heb je nodig voor het oogmasker?

-1/2 geperste komkommer (sapcentrifuge)
-25 druppels tarwekiemolie
-infusie van peterselie of venkel

 

 

Kook 50ml water en voeg daar een eetlepel peterselie of venkel toe. Laat alles in het water totdat het is afgekoeld. Zeef de stukjes peterselie of venkel uit het water. Voeg het water toe aan het komkommersap en de tarwekiemolie. Mix het goed en bewaar in een donker flesje in de koelkast.

komkommer tarwekiemolie masker

Gebruik:

Doe wat van het oogmasker op je vingers. Dep de koele lotion onder je ogen. De lotion stimuleert de doorbloeding, vermindert zwellingen, cirkels en lijntjes. Masker kun je ongeveer 3 dagen goed bewaren in de koelkast en net zo vaak rondom je ogen deppen als je wilt.

Tip: ik schroef zelf altijd een roldop op het flesje. Het masker rol ik dus de hele dag door onder mijn ogen. Het is echt verkwikkend en stimuleert de doorbloeding zonder dat ik de dunne huid rondom de ogen beschadig. Deze rollers zitten standaard op de samples die je soms krijgt bij MiSS BiO dus bewaar ze en recycle ze.

Heb je jezelf een ander recept dat ook goed werkt? Laat het me dan weten.

Geniet straks van een mooie oogopslag!

creative commons - MiSS BiO