Gepost op

De voordelen van Cactusvijgzaad Olie

Cactusvijgzaad olie, Latijnse naam Optunia Ficus Indica, Prickly Pear of Barbary Fig olie is de nieuwste hit in de beauty wereld. De voordelen van cactusvijg olie zijn zeker geen eendagsvlieg! De olie (alleen uit de zaden!) van het het overigens esthetisch zeer aantrekkelijke plantje heeft waanzinnige hydraterende en anti-ageing eigenschappen. Laten dat nou net de 2 woorden zijn die het vaakst ziet op de etiketten van zeer bekende merken.

Prickly Pear of cactuszaad olie heeft tot nu toe het hoogste percentage Vitamine E en onverzadigde vetzuren. Deze combinatie biedt enorme en snel zichtbare voordelen voor onze 30+ huid. De olie is ook rijk aan aminozuren, die de productie van collageen stimuleren en celvernieuwing bevorderen. Last but not least: cactusvijg olie bevat ook vitamine K, die onder de ogen donkere kringen verheldert en de elasticiteit van je huid sterk verbetert.

cactusvijgolie

De VOORDELEN van Cactusvijgzaad Olie

1. Het wordt razendsnel opgenomen door de huid 

De essentiële vetzuren in de olie (60% linolzuur) zorgt voor de snelle opname. Linolzuur dringt diep door in onze huid  zonder een vettig residu achter te laten.

2. Het herstelt de ELASTICITEIT en verheldert de teint

Hoge antioxidant gehalte stimuleert de celvernieuwing in onze huid. Celverniewing levert een  frisse, nieuwe huid op. Deze olie vermindert daarnaast ook roodheid en hyperpigmentatie. Welkom egale frisse teint!

3. Voedt, hydrateert en verzacht de huid

Deze olie hydrateert de huid intens, is zeer geschikt voor alle huidtypen. De olie werkt bijzonder goed op droge wat rijpere huid. Een hoog gehalte aan linolzuur verbetert zelfs de droogste huid. De diep doordringende kracht laat je huid zachter dan ooit aanvoelen. Sommigen ervaren dit effect al na 1 nacht.

4. Verkleint de PORIËN

De essentiële vetzuren in Prickley Pear Oil (prachtig woord) houden de collageen laag van je huid vochtig en gezond, dit houdt poriën fijn. Precies wat we willen.

5. VERHELDERT donkere vlekken

Deze olie is ongeëvenaard in zijn vermogen om de huid te verhelderen en te ontdoen van donkere vlekken. Vitamine K helpt de  donkere kringen onder de ogen te verlichten.

6. VERTRAAGT huidveroudering

De hoogste niveaus van betelains zijn gemeten in cactusvijg olie. De olie bevat meer dan Acai, Bosbessen en Gogi. Betelains zijn super antioxidanten met krachtige anti-aging effecten.

7. VOORKOMT rimpels

Cactusvijg olie  heeft een zeer hoog gehalte  vitamine E  (150% meer dan Argan olie). Vitamine E is pakt vrije radicalen aan en verhoogt de celvernieuwing. Hiermee voorkom je rimpels en houdt je huid een gezonde stevigheid.

8. NIET Comedogeen

Door het hoge gehalte linolzuur (60%) en een lage hoeveelheid oleïczuur (20%) veroorzaakt deze olie geen verstopte poriën. Geen kans op bultjes en puistjes dus.

9. De beste vriend voor de ZEER GEVOELIGE HUID

Deze olie irriteert niet ondanks het feit dat cactusvijg olie diep voedt en hydrateert.  Sterker nog de olie staat bekend om haar kalmerende en verzachtende eigenschappen op bestaande ontstekingen in de huid. Ideale olie ook om huidbarrière van  de gevoelige huid te herstellen.

Bij MiSS BiO zijn we helemaal verslaafd aan deze geweldige olie. Als mijn huid op haar slechtst is meng ik cactusvijg met granaatappel en moringa olie om een effectieve oppepper voor mijn huid te creëren. Probeer, experimenteer met  1 van onze Super Skin Foods en ervaar zelf een nieuwe huid.

Tip: hou je niet van olie? Voeg dan 1-3 druppels aan je dag of nachtcreme toe. Zo heb je de voordelen en niet het gevoel van smeren met een olie.                                                                          Bij puur gebruik is de effectiviteit  uiteraard groter.

Let wel op, de markt biedt ook cactus olie aan onder dezelfde naam, maar dan is de olie niet afkomstig van de zaden. Voor de wonderolie werking moet je de kostbare olie uit de zaadjes hebben, dus let goed op of je the real thing te pakken hebt.