5 Voordelen van Druivenpitolie

Voordelen van druivenpitolie op een rij.

Druivenpitolie komt van de geperste zaden van druiven. Deze olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen. Druivenpitolie bevat grote heoveelheden omega-vetzuren en vitamine E (alleen koude eeerste persing). Deze eigenschappen maken de olie tot een zeer populair ingrediënt om de huid te verzorgen.

Acne & Druivenpitolie

Vanwege de bewezen antimicrobiële eigenschappen van druivenpitolie, gebruiken sommige mensen het om acne-uitbraken te behandelen.  De olie bevat stoffen die bacteriën aan vallen tot diep in je poriën. Zo voorkom je zelfs puistjes met regelmatig gebruik. Ook de ontstekingen en rode-paarse verkleurigngen die rosacea kenmerken verminderen sterk door druivenpitolie.

Droge huid – Eczeem

De olie bevat een indrukwekkend rijtje vitaminen: vitamine C, D en E – die allemaal helpen bij het verminderen van droge huid, rimpels en littekens.  De vitamines in combinatie met de grote hoeveelheden vetzuren zorgen voor een verbeterde huidbarrière waardoor er minder vocht uit je huid verdwijnt. Resultaat een sterkere huid die niet langer droog is en geirriteerd is.

Elasticiteit & Gladheid

Druivenpitolie verbetert de elasticiteit en zachtheid van je huid. De werkzame stoffen -die door de koude persing actief zijn in de olie- verbeteren  de vochtbalans en daardoor het vermogen van je huid om weerbaarder, steviger en elastischer te worden. Daarnaast zorgt de olie door het hoge gehalte Vitamine E. dat je huid langer fris en jong blijft en in balans is.

Egale teint & Druivenpitoliede voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie egaliseert de teint. Dit effect wordt gestimeleerd door de aanwezigheid van  pro-anthocyanide, een zeer krachtig antioxidant. Gebruik de olie dagelijks en je huid vertoont minder vlekken en verkleuringen. Heb je nog geen verkleuringingen dan zorgt duivenpitolie er voor dat ze geen kans maken.

Zonschade & Druivenpitolie

De antioxidanten in de olie hebben nog een voordeel: bescherming tegen schade door de zon. Doordat je huid een dun laagje druivenpitolie absorbeert wordt het volledig gamma van UV stralen afgehouden. Vergelijk het met een mineraal zonnefilter maar dan zonder de ‘witte waas’.

Kortom de voordelen van druivenpitolie zijn aanzienlijk.  Er zijn ook onderzoeken die concluderen dat de olie ook gunstige effecten heeft op haar en de haarkwaliteit. Daar gaan we in de toekomst nog een artikel aan wijden.

Gebruik

Je kunt druivenpitolie op verschillende manieren als dagelijkse verzorging gebruiken. Smeer het bijvoorbeeld 100% puur 2x daags op je gezicht. Deze manier is het effectiefst maar vergt wel een zuinige hand. Of gebruik de olie alleen op de plekjes waar je het nodig hebt door bijvoorbeeld met een wattenstokje acne aan te tippen en daarna een ander product aan te brengen. Wil je de olie meer inzetten als preventief middel tegen huidveroudering maar hou je niet van olie? Meng dan een paar druppels met je favoriete dag- en nachtcrème.

Onze druivenpitolie is vers, koudgeperst, biologisch geteeld en zeer effectief als pure natuurlijke huidverzorging. De olie kan uiteraard gemengd worden met andere pure oliën uit het assortiment van MiSS BiO om de werking te versterken.

druivenpit olie van missbio

7 voordelen van Granaatappelzaad olie

7 Voordelen van granaatappelzaad olie voor iedere huid!

Olie zit vol met voedingsstoffen en vitamines. Niet elke olie is hetzelfde. Sommigen zijn geschikt voor een droge huid andere juist voor de vettere. Granaatappelzaad olie is een allesvriend en geschikt voor iedere huid. De positive werking op de huid is in dit artikel uitgewerkt.

1. Phytokracht van ellagitannines (ellagic acid)

Ellagitannine is een zuur dat veel voorkomt in rood fruit zoals frambozen en aardbeien. Het is een antioxidant dat in een hoge concentratie voorkomt in de zaden van granaatappels. Ellagic acid heeft bewezen uv schade en huidveroudering in de vorm van rimpels tegen te gaan. Daarnaast heeft deze werkzame stof ook een gunstig effect op het oplichten en verfrissen van onze teint en poetst geleidelijk fijne rimpels en vlekjes weg!

2. Phytokracht van punicalagins (punicic acid)

Punicalagine is een  omega 5 vetzuur dat helpt bij het repareren van de huid en ontstekingen remt. Nog een voordeel van punicic acid: het is een natuurlijke moisturiser die voorkomt dat je huid te snel vocht verliest.  Omega 5 pakt vrije radicalen aan en is met een percentage van 69% aan punicic acid zeer effectief. De antioxidant werking van granaapappelzaadolie is hoger dan die van rode wijn en vergelijkbaar met groene thee.

3. Olie voor iedereen en ieder huid

Iedere huid  verbeterd me deze olie. De wat vettige dikke olie absorbeert snel en diep in de huid zonder een laagje achter te laten. Een droge huid gebruikt granaapappelzaadolie als effectieve moisturiser, een vette huid heeft de olie nodig om de celregeneratie te verbeteren voor een gladdere fijnere huidstructuur zonder de poriën te verstoppen.

 4. Natuurlijke Ontstekingsremmer

De fytonutriënten zoals flavonoïden en punigalins werken ook als sterke ontstekingsremmers. De weerstand van de huid verbeterd en microbacteriën worden geweerd.  Bijkomend voordeel is dat genezing van wondjes razendsnel met deze olie. Een huid met eczeem, psoriasis of een heftige zonnebrand kalmeert direct door de olie en geneest sneller.

7 voordelen van grnaatappelolie5. Voedt diep en langdurig

De olie geeft een gezonde en langdurige hydratatie aan de buitenste lagen van je huid. Tegelijkertijd neemt je huid deze olie snel op  en dringt diep door zonder een vettig laagje achter te laten. Make-up kan al na een minuutje aangebracht worden.

6. Verbeterd De structuur van je huid

Granaatappelzaadolie regenereert de huid en verbetert de elasticiteit. Wondjes, kleine littekens verdwijnen hierdoor. Ook dode huidcellen worden versneld afgevoerd met als gevolg een frissere jonger ogende huid.

7. Anti-Ageing

Last but not least, de hoge niveaus van werkzame stoffen in deze olie zorgen er voor dat je huid niet te snel verouderd (wie wil dat niet). Daarnaast stimuleert de olie bij regelmatig gebruik (2 druppels per dag) je natuurlijke collageen productie.

PROBEER HET GEWOON!

Broccoli Zaad Olie

All Purpose Defense Oil

Broccolizaadolie (Brassica oleracea) is rijk aan vetzuren, licht en gemakkelijk door de huid te absorberen. De olie werkt goed op alle huidtypen. Bij absorptie is er geen olieachtig residu, maar laat de olie een beschermende film achter op de huid. Broccolizaad olie beschermt tegen thermische schade, voorkomt droogheid en geeft je huid een gezonde glans.  Het is een veelzijdige olie die gebruikt wordt in huidverzorging, haarverzorging en lipbalsems. Om vocht te geven, te beschermen en te laten glanzen. De combinatie van langdurige moisturisatie met gemakkelijke absorptie zorgt er voor dat de olie zeer populair is.  Vocht en bescherming  zonder de poriën te verstoppen, wie wil dat niet?

Sulforafaan: Anti UV

Specifiek bevatten de zaden en spruiten hoge niveaus van sulforafaan. Sulforafaan versterkt de natuurlijke beschermende en ontgiftende functies van huidcellen. Het molecuul is ook gevonden om te helpen bij en voorkomen van zon beschadiging. De meeste zonnebrandmiddelen blokkeren schadelijke UV-stralen op het stukje huid waar je het middel aanbrengt. Broccolizaad olie gaat een stap verder door cellen te activeren om hun eigen enzymnetwerk te produceren dat langdurige verdediging biedt – verdediging tegen huidschade ontstaan door UV. Ook huidschade in het verleden.

Onverzadigbaar

Broccolizaadolie bevat 80-85 procent meervoudig onverzadigde vetzuren, waaronder ercinezuur (omega-9), oleïnezuur (omega-9) en linolzuur (omega-6). Ongeveer 50 procent van de olie
Erucinezuur is een omega-vetzuur dat je kunt vergelijken met een natuurlijke siliconen (-en ja zonder de zeer negatieve bijwerkingen van siliconen). De natuurlijke siliconenwerking van broccoli geven glans aan haar en huid, zonder de huid af te sluiten.  De snelle in de huid doordringende eigenschappen zorgen voor een intensieve hydratatie waardoor huid en haren langer hun jeugdigheid behouden.

Retinol

Broccoli is een natuurlijke bron van vitamine A (retinol) die bijdraagt ​​tot het stimuleren van nieuwe productie van huidcellen. De olie bevat ook vitaminen C, E en bèta-caroteen. Deze vitaminen
bieden antioxidant eigenschappen die vrije radicalen bestrijden. Tegelijkertijd voorkomt regelmatig gebruik fijne lijntjes, rimpels en pigmentatie. Bestaande pigmentvlekken nemen zelfs af!

Droge huid & Gevoelige huid

De essentiële vetzuren zijn vooral voor de droge huid een welkom ingrediënt. Deze helpen om diep in de huid langdurig vocht vast te houden en leveren een zachte gladde huid op. Daarnaast bevat de olie arachidonisch zuur, dat is een kalmerende ontstekingsremmer voor de huid. Dit maakt broccolizaad olie de ideale verzorging voor de zeer gevoelige huid.

Kortom probeer deze nieuwste hit op het gebied van Super Skin Food en ervaar zelf het gevoel van een zachte nieuwe huid.

broccoli zaad olie
broccoli kiemzaadjes

Voordelen van Moringa Olie voor je huid

 Voordelen van Moringa Olie

De natuur blijft verbazen met haar diversiteit en kracht. Door bomen als Tamanu en nu de nieuwste ‘kid on the block’: MORINGA. Moringa is een boom in de categorie Complete Apotheek. Elk deel van de Moringaboom, bladeren, peulen, fruit, sap, zaden, bloemen, wortels en schors, heeft medicinale kwaliteiten. Moringa Olie komt uit de zaden van de Moringa Oleifera Boom. De olie is rijk aan fytonutriënten en Vitamine C. Ik beperk me hier tot de koudgeperste olie uit de zaden en welke voordelen deze olie biedt voor de gezondheid van onze huid.

EErste persing pure moringa olie

De droge huid is gek op Moringa olie. Zeker de droge, geïrriteerde huid met aandoeningen zoals eczeem en psoriasis knapt op van een kuurtje met Moringa. De droge huid krijgt door deze olie weer een natuurlijke glans. Gek genoeg kun je moringa ook gebruiken bij een huid met acne. Moringa heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan gebruikt worden als lokale anti spot treatment.
Littekens door (schaaf)wonden, operaties en brandwonden worden aanzienlijk kleiner en minder dik door regelmatig smeren met moringa olie. Moringa olie mengen met tamanu is een krachtig middel om littekens als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen.
En last but not least, rimpels, fijne lijntjes en verdwijnende gezichtscontouren zullen opvallend verminderen bij regelmatig gebruik van moringa olie. Wil je de anti-ageing werking versterken meng deze olie dan met Aloë Vera juice of Aloë Vera olie (binnenkort verkrijgbaar).

De voordelen van Moringa Olie  op een rij:

1. Anti-Ageing

Moringa olie vermindert rimpels en voorkomt stevigheidsverlies van de huid. De olie zit vol met anti-oxidanten die het verouderingsproces  vertragen en helpen bij beperken van de activiteit van vrije radicalen.

2. Gezonde ‘Glow’

Moringa olie helpt tegen een vale vermoeide huid en reguleert de hoeveelheid talg die je huid afscheid. De olie is in staat om de nadelige gevolgen van vervuiling in de lucht teniet te doen. De olie staat ook wel bekend als natuurlijk zuiverend waardoor de je huid haar natuurlijke gezonde ‘Glow’ weer terugkrijgt.

3. Flawless Skin

Moringa olie bevat ook stoffen die helpen bij het bestrijden van acne. De olie tovert verstoppingen zoals ‘black heads’ weg en laat vlekken en littekens die ontstaan door puistjes verdwijnen.  De combo-vette huid met acne moet deze olie wel mixen met een drogende olie zoals tamanu of druivenpit olie. Het hoge gehalte vetzuren maakt de olie ongeschikt om puur te gebruiken op de vette huid.

Moringa olie ook proberen? Koop hier de beste kwaliteit die er te krijgen is. Koudgeperst, biologisch geteeld en puur.

De voordelen van Cactusvijgzaad Olie

Cactusvijgzaad olie, Latijnse naam Optunia Ficus Indica, Prickly Pear of Barbary Fig olie is de nieuwste hit in de beauty wereld. De voordelen van cactusvijg olie zijn zeker geen eendagsvlieg! De olie (alleen uit de zaden!) van het het overigens esthetisch zeer aantrekkelijke plantje heeft waanzinnige hydraterende en anti-ageing eigenschappen. Laten dat nou net de 2 woorden zijn die het vaakst ziet op de etiketten van zeer bekende merken.

Prickly Pear of cactuszaad olie heeft tot nu toe het hoogste percentage Vitamine E en onverzadigde vetzuren. Deze combinatie biedt enorme en snel zichtbare voordelen voor onze 30+ huid. De olie is ook rijk aan aminozuren, die de productie van collageen stimuleren en celvernieuwing bevorderen. Last but not least: cactusvijg olie bevat ook vitamine K, die onder de ogen donkere kringen verheldert en de elasticiteit van je huid sterk verbetert.

cactusvijgolie

De VOORDELEN van Cactusvijgzaad Olie

1. Het wordt razendsnel opgenomen door de huid 

De essentiële vetzuren in de olie (60% linolzuur) zorgt voor de snelle opname. Linolzuur dringt diep door in onze huid  zonder een vettig residu achter te laten.

2. Het herstelt de ELASTICITEIT en verheldert de teint

Hoge antioxidant gehalte stimuleert de celvernieuwing in onze huid. Celverniewing levert een  frisse, nieuwe huid op. Deze olie vermindert daarnaast ook roodheid en hyperpigmentatie. Welkom egale frisse teint!

3. Voedt, hydrateert en verzacht de huid

Deze olie hydrateert de huid intens, is zeer geschikt voor alle huidtypen. De olie werkt bijzonder goed op droge wat rijpere huid. Een hoog gehalte aan linolzuur verbetert zelfs de droogste huid. De diep doordringende kracht laat je huid zachter dan ooit aanvoelen. Sommigen ervaren dit effect al na 1 nacht.

4. Verkleint de PORIËN

De essentiële vetzuren in Prickley Pear Oil (prachtig woord) houden de collageen laag van je huid vochtig en gezond, dit houdt poriën fijn. Precies wat we willen.

5. VERHELDERT donkere vlekken

Deze olie is ongeëvenaard in zijn vermogen om de huid te verhelderen en te ontdoen van donkere vlekken. Vitamine K helpt de  donkere kringen onder de ogen te verlichten.

6. VERTRAAGT huidveroudering

De hoogste niveaus van betelains zijn gemeten in cactusvijg olie. De olie bevat meer dan Acai, Bosbessen en Gogi. Betelains zijn super antioxidanten met krachtige anti-aging effecten.

7. VOORKOMT rimpels

Cactusvijg olie  heeft een zeer hoog gehalte  vitamine E  (150% meer dan Argan olie). Vitamine E is pakt vrije radicalen aan en verhoogt de celvernieuwing. Hiermee voorkom je rimpels en houdt je huid een gezonde stevigheid.

8. NIET Comedogeen

Door het hoge gehalte linolzuur (60%) en een lage hoeveelheid oleïczuur (20%) veroorzaakt deze olie geen verstopte poriën. Geen kans op bultjes en puistjes dus.

9. De beste vriend voor de ZEER GEVOELIGE HUID

Deze olie irriteert niet ondanks het feit dat cactusvijg olie diep voedt en hydrateert.  Sterker nog de olie staat bekend om haar kalmerende en verzachtende eigenschappen op bestaande ontstekingen in de huid. Ideale olie ook om huidbarrière van  de gevoelige huid te herstellen.

Bij MiSS BiO zijn we helemaal verslaafd aan deze geweldige olie. Als mijn huid op haar slechtst is meng ik cactusvijg met granaatappel en moringa olie om een effectieve oppepper voor mijn huid te creëren. Probeer, experimenteer met  1 van onze Super Skin Foods en ervaar zelf een nieuwe huid.

Tip: hou je niet van olie? Voeg dan 1-3 druppels aan je dag of nachtcreme toe. Zo heb je de voordelen en niet het gevoel van smeren met een olie.                                                                          Bij puur gebruik is de effectiviteit  uiteraard groter.

Let wel op, de markt biedt ook cactus olie aan onder dezelfde naam, maar dan is de olie niet afkomstig van de zaden. Voor de wonderolie werking moet je de kostbare olie uit de zaadjes hebben, dus let goed op of je the real thing te pakken hebt.

 

 

Gotu kola of Centella asiatica extract: Super Food voor de huid

Het nieuwste anti-ageing wondermiddel wordt Gotu Kola, Centella Asiatica, Tiger herb of Indische waternavel genoemd. Bij 100% Organics staat het bekend als een van de oudste  geneeskrachtige en herstellende plantenfabriek in 1. Centella Asiatica of Gotu Kola maakt een comeback in de moderne huidverzorging als super ingrediënt bij het voorkomen van  huidveroudering.

Gotu Kola klinkt tropisch en ook een beetje als een drankje. Wat is het precies? En wat doet het? zijn veel gestelde vragen. Ik probeer in een kort artikel wat meer over dit super ingrediënt te vertellen.

Centella asiatica is rijk aan aminozuren, beta-caroteen, essentiële vetzuren en behoorlijk wat krachtige fytochemicaliën. In de plant komen extracten voor die helpen bij ontstekingen, snelle wondgenezing en versnellen van nieuwe celgroei. Ook collageen opbouw en doorbloeding worden door Kotu Kola verbetert. Wauw! Alle anti-ageing en probleemhuidjes vakjes kunnen afgevinkt worden. Rimpels, pigment, verdwijnende contouren, ontsierende rode vlekken en paarse aders, bring it on!

centella asiatica gotu kola

Op z’n biologisch: centella asiatica (gotu kola) blad extract is een aan de peterselie verwant plantje dat vooral in Azië voorkomt. C. Asiatica wordt in de ayurverdische, traditionele Afrikaanse en Chinese geneeswijze gebruikt om nervositeit, vergeetachtigheid, concentratieproblemen (inwendig) en wonden (uitwendig) te behandelen.

De voordelen van Centella asiatica of Gotu Kola

De positieve effecten van gotu kola op ons gestel zijn goed gedocumenteerd. Hiervoor is het wel nodig dat je de blaadjes verwerkt in bijvoorbeeld je salade en dagelijks eet. Een bonus effect van gotu kola -iets waarin ik zeer geïnteresseerd ben-  is dat het de aanmaak van collageen type I stimuleert. Dat verklaart de wondreparerende  en litteken verminderende eigenschappen.   Gotu Kola zit vol alkaloïden en mineralen die een sterke anti bacteriële werking hebben. Gotu Kola repareert de huid en het bindweefsel, stimuleert de aanmaak van collageen, verstevigt de huid en vermindert de verschijning van fijne lijntjes en rimpels.

Duidelijk nu waarom 100% Organics dit ingrediënt in de anti-wrinkle cream heeft gestopt. Je stimuleert zo op een natuurlijke manier huidvernieuwing en je houdt de boel in conditie. Hele diepe rimpels kunnen uiteraard nooit helemaal weggetoverd worden, ook niet door dit super ingrediënt. Daarvoor is de huid te veel verslapt. Fijne lijntjes en vermindering van pigment en huidverslapping en uiteraard herstel van schade zijn wel realistische resultaten bij regelmatig gebruik.

Helaas stopt het merk 100% Organics met deze lijn. Er komt een MAAR: MiSS BiO gaat er in andere vorm mee door. Puur en vers. We hebben Centella asiatica als olie maceraat in ons assortiment opgenomen! De blaadjes van centella hebben hun werkzame stoffen afgegeven aan pure biologische amandelolie. Deze olie kun je elke dag gebruiken om je huid een boost te geven en te onderhouden.

centella asiatica | Gotu kola extract

Slimme Tijgers

Wist je dat tijgers de mooie eigenschappen van dit plantje al veel langer hebben ontdekt! Het plantje staat dan ook bekend als Tiger Herb. Tijgers wrijven namelijk hun gewonde lichaam tegen dit plantje om sneller te genezen.

Heb je een gevoelige, droge huid, misschien zelfs last van roseaca/couperose? Voeg dagelijks 1 druppel Gotu Kola of Centella Asiatica toe aan je dag- en nachtverzorging en houd je huid gezond mooi!

Tip: centella in combinatie met tamanu of rozenbottel doet wonderen  voor rosacea,   couperose, pigment en fijne lijntjes. Nu in de aanbieding!

*****GESLOTEN*******PROEFPANEL GESLOTEN******

Proeftijgers kunnen zich hieronder opgeven. Geef in max 5 zinnen aan waarom juist jij een super geschikt proeftijger bent.