5 Voordelen van Druivenpitolie

Voordelen van druivenpitolie op een rij.

Druivenpitolie komt van de geperste zaden van druiven. Deze olie staat bekend om zijn ontstekingsremmende, antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen. Druivenpitolie bevat grote heoveelheden omega-vetzuren en vitamine E (alleen koude eeerste persing). Deze eigenschappen maken de olie tot een zeer populair ingrediënt om de huid te verzorgen.

Acne & Druivenpitolie

Vanwege de bewezen antimicrobiële eigenschappen van druivenpitolie, gebruiken sommige mensen het om acne-uitbraken te behandelen.  De olie bevat stoffen die bacteriën aan vallen tot diep in je poriën. Zo voorkom je zelfs puistjes met regelmatig gebruik. Ook de ontstekingen en rode-paarse verkleurigngen die rosacea kenmerken verminderen sterk door druivenpitolie.

Droge huid – Eczeem

De olie bevat een indrukwekkend rijtje vitaminen: vitamine C, D en E – die allemaal helpen bij het verminderen van droge huid, rimpels en littekens.  De vitamines in combinatie met de grote hoeveelheden vetzuren zorgen voor een verbeterde huidbarrière waardoor er minder vocht uit je huid verdwijnt. Resultaat een sterkere huid die niet langer droog is en geirriteerd is.

Elasticiteit & Gladheid

Druivenpitolie verbetert de elasticiteit en zachtheid van je huid. De werkzame stoffen -die door de koude persing actief zijn in de olie- verbeteren  de vochtbalans en daardoor het vermogen van je huid om weerbaarder, steviger en elastischer te worden. Daarnaast zorgt de olie door het hoge gehalte Vitamine E. dat je huid langer fris en jong blijft en in balans is.

Egale teint & Druivenpitoliede voordelen van druivenpitolie

Druivenpitolie egaliseert de teint. Dit effect wordt gestimeleerd door de aanwezigheid van  pro-anthocyanide, een zeer krachtig antioxidant. Gebruik de olie dagelijks en je huid vertoont minder vlekken en verkleuringen. Heb je nog geen verkleuringingen dan zorgt duivenpitolie er voor dat ze geen kans maken.

Zonschade & Druivenpitolie

De antioxidanten in de olie hebben nog een voordeel: bescherming tegen schade door de zon. Doordat je huid een dun laagje druivenpitolie absorbeert wordt het volledig gamma van UV stralen afgehouden. Vergelijk het met een mineraal zonnefilter maar dan zonder de ‘witte waas’.

Kortom de voordelen van druivenpitolie zijn aanzienlijk.  Er zijn ook onderzoeken die concluderen dat de olie ook gunstige effecten heeft op haar en de haarkwaliteit. Daar gaan we in de toekomst nog een artikel aan wijden.

Gebruik

Je kunt druivenpitolie op verschillende manieren als dagelijkse verzorging gebruiken. Smeer het bijvoorbeeld 100% puur 2x daags op je gezicht. Deze manier is het effectiefst maar vergt wel een zuinige hand. Of gebruik de olie alleen op de plekjes waar je het nodig hebt door bijvoorbeeld met een wattenstokje acne aan te tippen en daarna een ander product aan te brengen. Wil je de olie meer inzetten als preventief middel tegen huidveroudering maar hou je niet van olie? Meng dan een paar druppels met je favoriete dag- en nachtcrème.

Onze druivenpitolie is vers, koudgeperst, biologisch geteeld en zeer effectief als pure natuurlijke huidverzorging. De olie kan uiteraard gemengd worden met andere pure oliën uit het assortiment van MiSS BiO om de werking te versterken.

druivenpit olie van missbio

6 gedachten over “5 Voordelen van Druivenpitolie

  1. Tip: wil je de olie proberen? Deze week is druivenpitolie het gratis extraatje! Overigens kan je altijd vragen om een sample bij je bestelling als je graag wilt voelen en zien wat deze olie kan doen voor je huid.

  2. Het kan geen kwaad om deze in te nemen maar om te koken met druivenpit kun je beter de soort nemen die daar voor bedoeld is. Onze olie is niet bestand tegen verhitten bijvoorbeeld en een druivenpit uit de supermarkt wel.

  3. is deze druivenpitolie ook geschikt voor consumptie?

  4. Hi Ilse,

    Het beste is om elke dag bij het aanbrengen van de druivenpit deze in opwaartse beweging richting de kaaklijk te masseren. Als je dit elke dag een 1-2 minuten doet maakt dat een werld van verschil in de elasticiteit en het aanzien van je huid. Zie voor meer tips over faceliftmassages onze blog: Hèt Beauty Geheim Eenvoudige Facelift Massage: Simpel & Effectief

  5. ik heb een rimpelige hals,kan ik als de druivenpit olie op mijn hals zit daar ook nog plasticfoelie overheen te doen voor de nacht,of werkt dat niet?

  6. Heb redelijk wat rimpels.is het ook mogelijk om in de nacht nog wat extra,s over de druivenpit olie te doen,zoals de plastic foelie? of werkt dat niet beter?

    Antwoord: Plastic folie op het gezicht is niet nodig. Bij druivenpit en eigelijk elke olie telt langdurig en matig gebruik. Dan zie je blijvende resultaten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *